A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Результат життєдіяльності району - спільна відповідальність. Із щотижневої координаційної наради

Дата: 29.01.2019 16:57
Кількість переглядів: 624

Фото без опису29 січня перший заступник голови Тальнівської райдержадміністрації Володимир Гречка провів щотижневу координаційну нараду за участю заступника Тетяни Півторак, керуючого справами виконавчого апарату районної ради Віталія Карпука, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та місцевих ЗМІ.

 

Перед початком роботи Володимир Гречка відзначив, що сьогодні Тальнівщина вшановує пам'ять свого земляка Дмитра Оверченка, який героїчно загинув 29 січня 2017 року у зоні проведення АТО. 29 січня –  День пам'яті Героїв Крут. Володимир Васильович закликав усіх вшанувати хвилиною мовчання пам'ять про українських патріотів минулого і сучасності. А також запропонував присутнім приєднатися, опісля наради, до покладання квітів до пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Розпочалася робоча нарада із розгляду питання по оптимізації освітньої мережі.

- Ми будемо розглядати це питання доти, - наголосив перший заступник голови, - доки не буде забезпечено належну якість освітніх послуг при достатньому фінансуванні.

 

Начальник відділу освіти Лариса Коваль проінформувала про проведену роз'яснювальну роботу у всіх навчальних закладах, які підпадають під реорганізацію, а саме: Глибочківському, Онопріївському, Павлівськопершому, Романівському, Кобриновогребельському, Лащівському, Заліському, Колодистенському НВК та Корсунській ЗОШ. Також проведена спільна нарада райдержадміністрації з міською радою по організації підвезення учнів із населених пунктів району до шкіл ОТГ, де було обговорено важливі моменти співпраці. Проблемні моменти проходження оптимізації були проаналізовані на колегії райдержадміністрації за участю сільських голів. Зараз відділ, як повідомила Лариса Вікторівна, працює над підготовкою проекту рішення по реорганізації зазначених закладів на розгляд сесії районної ради.

 

- Незважаючи на проблеми, - підкреслив Володимир Гречка, ми вийдемо із складної ситуації. Рішення однозначне: оптимізація з метою надання якісних освітніх послуг. Але не забуваємо, що питання оптимізації, - це відповідальність не лише начальника відділу освіти чи інших представників органів виконавчої влади, це наша спільна відповідальність, як і тих, хто раніше і зараз не готові приймати відповідні рішення. Тому необхідно посилити роз'яснювальну роботу у населених пунктах, завершити розроблення графіків маршруту „шкільних автобусів“ з фінансовим обґрунтуваннями, підготувати проект рішення на сесію районної ради з урахуванням пропозицій від органів місцевого самоврядування. У разі ненадання сільськими громадами інформації про власне бачення перспектив функціонування їхнього навчального закладу - сприймати, як мовчазну згоду із варіантом реорганізації, запропонованим відділом освіти. Щодо стану доріг. Запевняю, що райдержадміністрацією  подані пропозиції, які погоджено з головою районної ради та депутатами обласної ради, стосовно поточного середнього ремонту доріг, насамперед, по напрямках руху „шкільного автобуса“. На це буде виділено з державного бюджету 13 млн. грн. І вже весною розпочнуться ремонтні роботи.

 

Далі начальник управління агропромислового та економічного розвитку Віталій Захарчук проінформував про стан виконання доручень першого заступника голови щодо подання пропозицій до Плану перспективного розвитку району на 2019-2021 роки. Прикро, що не всі сільські ради виконали це доручення, а деякі повідомили, що у них відсутні пропозиції до Плану. Жодної відповіді не надійшло і від міської ради.

 

Така неактивність і байдужість – це теж одна із відповідей на питання про шляхи наповнення місцевих бюджетів, а від так плачевний результат щодо утримання своєї інфраструктури.

 

По всіх розглянутих питаннях Володимир Гречка дав відповідні завдання і доручення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування