A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Є найсвятіше слово на землі. Одне. Високе. Світле - Україна

Дата: 23.08.2018 16:21
Кількість переглядів: 1202

Фото без описуЗ гордістю ми згадуємо сьогодні історичний день 24 серпня 1991 року: Україна стала самостійною, стала творцем власної долі, а нам було повернуто горде ім’я – українці.

Перед світом постала держава з давньою історією, унікальною духовною культурою, працьовитим миролюбним народом.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України у Тальнівському районному Будинку культури відбулися урочистості за участю керівництва району, громадськості, волонтерів, учасників АТО.

Святковості і затишку урочистостям додавала  виставка вишивок (українські рушники, сорочки, подушки, картини). Від барвистого розмаїття розбігаються очі. Таку красу створили вправні майстрині нашого співучого, талановитого, працьовитого краю.

Правічна і нескорена земля

Хлібами сходить у прийдешню днину.

Допоки світить праведна зоря –

Шануймо Україну.

Четвертий рік ми відзначаємо День незалежності України в тривожний час, в час героїчної боротьби народу за свою незалежність і цілісність своєї території.

Хвала, слава і доземний уклін всім великим і малим українцям, які вклали в будівлю України частку праці і мудрості, безстрашно клали свої голови, віддавали своє життя за волю, за щасливу долю держави.

- 27 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу, - звернувся зі сцени голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко. - І це завдяки кожному з нас. Ми вистоїмо, бо віримо у власні сили, віримо у майбутнє своєї країни. Яке збудуємо самі, своїми руками, серцем і розумом. Я впевнений у цьому! Вірю в кожного з вас, мої земляки! Вітаю всіх у цей святковий день. Бажаю наснаги і наполегливості, здоров’я і благополуччя, сімейного затишку, добробуту, щастя і МИРУ на своїй рідній - вільній і незалежній землі. Слава Україні!

Привітала усіх голова районної ради Валентина Любомська:

- Сьогодні ці свята, як ніколи, ставлять перед нами високі вимоги, спонукають до особливої відповідальності. Перед країною, перед собою і перед прийдешніми покоління. Дуже важкий час, бо гинуть наші захисники, країна потерпає від зовнішньої агресії, і саме такою є ціна нашого народу у прагненні до життя у незалежній країні. Хай нам усім Господь дає сили і надалі боротися за нашу незалежність!

Зі словами побажання миру та добробуту Тальнівській землі виступив депутат обласної ради Володимир Копійченко.

З особливою пошаною на сцену були запрошені учасники АТО, які захищали наш мир і спокій на Сході країни. Низький уклін, щира вдячність і квіти воїнам-захисникам.

Звання «Почесний громадянин Тальнівщини» присвоєно герою, нашому земляку Артему Жовтобрюху (посмертно). Відзнаку отримала мама героя.

Пам’ять про героїв сьогодення, які віддали життя за Незалежність України було вшановано хвилиною мовчання. Квіти пошани покладено до пам'ятного знака Героям Небесної Сотні.

Відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» нагороджено директора Державного історико-культурного заповідника „Трипільська культура”  Владислава Чабанюка за багаторічну, сумлінну працю в галузі культури та мистецтва, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, участь у патріотичному вихованні молоді та з нагоди Дня незалежності України.

Обласною відзнакою „Гордість Черкащини”  нагороджено заслуженого працівника культури України, Почесного громадянина м.Тального, ветерана галузі культури, соліста народного хору ветеранів війни та праці Тальнівського районного будинку культури Олега Сошинського.

Відбулося нагородження обласними та районними відзнаками, оголошено подяки волонтерам, учасникам бойових дій, громадським діячам нашого краю, кращим працівникам різних галузей, служб та установ, чия діяльність і праця спрямовані на покращення добробуту, рівня розвитку рідної Тальнівщини.

Відзначення таких важливих для всіх українців дат відбулося у щирій атмосфері, де відчувалися сила духу, родинність, спільне вміння прощати, гуртом долати перешкоди, радіти успіхам і впевнено йти до мети. Про це говорили відверті погляди присутніх, серед яких і молодь, і малеча, і люди поважного віку.

Завершилися заходи святковою концертною програмою, яку підготували кращі колективи та окремі виконавці районного Будинку культури, сіл: Тальянки, Шаулиха, Вишнопіль та Папужинці, під промовистою назвою „Є найсвятіше слово на землі. Одне. Високе. Світле – Україна“.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування