A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Черкащан у період карантину підтримують психологічно

Дата: 31.03.2020 08:40
Кількість переглядів: 328

Черкащан у період карантину підтримують психологічно

 

Черкаський обласний контактний центр активно співпрацює з волонтерами. Поміж них і фахівці-психологи, які в умовах надзвичайної ситуації надають психологічну підтримку громадянам.

Керівниця контактного Центру, радниця з розвитку соціальної згуртованості в Черкаській області Лариса Ходаковська нагадує, що в області діє безкоштовна «гаряча» лінія  (0 800 50 88 76):

– Створена вона для підтримки населення в умовах загрози епідемії COVID-19, – пояснює пані Лариса. – Телефонують з усієї області, з приводу різних питань, актуальних у карантинний період, і не тільки. Поміж людей, які звертаються, багато й таких, яким необхідна психологічна допомога. Із цим нам допомагає Наталія Мисан та її колеги – психологи-практики, які виявили ініціативу.

Наталія Мисан, кризовий практичний психолог Черкаського реабілітаційного центру «Астра». Вона є координатором волонтерської ініціативи, що представляє близько 20 психологів-практиків із Черкащини, а також кількох інших регіонів, мають досвід роботи з людьми із депресивними й тривожними станами.

Волонтери-психологи зазначають: у цей непростий час украй важливо для кожного почуватися захищеним, зберігати внутрішній спокій, емоційну рівновагу, не залишатися наодинці зі своїми проблемами, бути в злагоді з собою та оточуючими. Тож, досвідчені фахівці психологи та психотерапевти, які добровільно вирішили частину свого часу присвятити волонтерській діяльності, допоможуть.

– Якщо ви відчуваєте неспокій, переживаєте через надзвичайну ситуацію, складно реагуєте на вимушену ізоляцію, думки про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких викликають надмірну тривогу, ви можете звернутися за допомогою до фахівців, – зазначають психологи.

Зазначимо також Черкаський обласний контактний центр активно співпрацює з волонтерами щодо підтримки людей похилого віку та людей з інвалідністю. Зокрема допомагають з доставкою продуктів, ліків тощо.

Телефон «гарячої» лінії: 0 800 50 8876, (0472) 36-11-13


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування