A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відсьогодні стартувала програма “Доступні кредити 5-7-9%”

Дата: 18.02.2020 10:05
Кількість переглядів: 420

Відсьогодні стартувала програма “Доступні кредити 5-7-9%”

Сьогодні стартувала програма «Доступні кредити 5-7-9%». Презентував її Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.  

– Ця Програма для тих, хто давно мріяв про свій маленький бізнес, але досі не наважувався на це з різних причин. Дешеві кредити для людей передбачені на створення і розширення власного мікро- та малого бізнесу під рекордно низький відсоток — 5, 7 або 9% на суму до 1,5 млн грн строком до 5 років, – зазначив Прем’єр-міністр.


На Програму лише в цьому році Уряд виділив 2 млрд грн — за рік це дозволить видати понад 50 тисяч доступних кредитів, створити до 90 тисяч нових робочих місць і залучити близько 2 млрд грн внутрішніх інвестицій у сферу малого бізнесу.

– Ми розраховуємо, що за 5 років сума виданих доступних кредитів сягне 30 млрд грн. Щоби запустити економіку, українцям потрібно дати доступ до дешевих ресурсів. Гроші не мають бути «дорогими», а тому держава компенсує частину відсоткової ставки на кредити, які видаватимуть банки, – додав Олексій Гончарук.

– Ця програма – відповідь на сильний запит суспільства. Уже зараз черкащани можуть подати заявку на офіційному сайті. Мета програми – довести, що відкрити і розвинути бізнес в Україні – можливо. Програма стимулюватиме малий та мікробізнес та заохотить українців починати власну справу. Держава компенсує підприємцю частину кредитного навантаження. Чим більше робочих місць ви створюєте, тим більшу компенсацію % за кредитом отримуєте. Перевагою також є можливість змінювати відсоткову ставку щоквартально у залежності від приросту робочих місць, – відзначив голова Черкаської ОДА Роман Боднар. 

Уся детальна інформація — на сайті Програми: https://5-7-9.gov.ua/

Також можете звернутися на безкоштовну урядову гарячу лінію 1545.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування