A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Застосовування РРО з 19 квітня 2020 року

Дата: 17.02.2020 11:08
Кількість переглядів: 406

 

Застосовування РРО з 19 квітня 2020 року

 

Головне управління ДПС у Черкаській області продовжує розяснювальну роботу щодо нових правил застосування РРО у 2020 році.

Нагадаємо, що  Законами України від 20.09.2019 №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та №129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг»визначено ряд особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) фізичними особами-підприємцями.

Так, з19 квітня 2020 року платники зможуть використовувати  програмні РРО. Податкова надасть безкоштовне рішення, яким можна буде користуватися в частині фіскалізації торговельних операцій.

Звертаємо увагу, що Законом України від 20.09.2019 №129-ІХ, підрозділ10 «Інші перехідні положення»розділуXX«Перехідні положення» Податкового кодексу України доповнено пунктом 53,яким передбачено перехідні положення застосування РРО  з 19.04.2020 р. до 01.10.2020 р.

"53. До 1 жовтня 2020 року реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень, крім тих, які здійснюють:

реалізаціютехнічноскладнихпобутовихтоварів, щопідлягаютьгарантійному ремонту;

реалізаціюлікарськихзасобів, виробівмедичногопризначення та наданняплатних  послуг у сферіохорониздоров’я.

З 1 жовтня 2020 року до 1 січня 2021 року реєстраторирозрахунковихоперацій та/абопрограмніреєстраторирозрахунковихоперацій не застосовуютьсяплатникамиєдиногоподаткудругої - четвертоїгруп (фізичними особами - підприємцями), обсяг доходу якихпротягом календарного року не перевищує 1000000 гривень, незалежновідобраного виду діяльності, крім тих, якіздійснюють:

реалізаціютоварів (наданняпослуг) через мережу Інтернет;

реалізаціютехнічноскладнихпобутовихтоварів, щопідлягаютьгарантійному ремонту;

реалізаціюлікарськихзасобів, виробівмедичногопризначення та наданняплатнихпослуг у сферіохорониздоров’я;

реалізаціюювелірних та побутовихвиробів з дорогоціннихметалів, дорогоцінногокаміння, дорогоцінногокамінняорганогенногоутворення та напівдорогоцінногокаміння;

роздрібнуторгівлювживаними товарами в магазинах (група 47.79 КВЕД);

діяльністьресторанів, кафе, ресторанівшвидкогообслуговування, якщотакадіяльність є іншою, ніжвизначенапунктом 11статті 9 Закону України "Про застосуванняреєстраторіврозрахунковихоперацій у сферіторгівлі, громадськогохарчування та послуг";

діяльністьтуристичних агентств, туристичнихоператорів;

діяльністьготелів і подібнихзасобівтимчасовогорозміщення (група 55.10 КВЕД);

реалізацію текстилю (крімреалізації за готівковікошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортнихзасобіввідповідно до переліку, щозатверджуєтьсяКабінетомМіністрівУкраїни.

У разіперевищенняплатникомєдиногоподаткудругої - четвертоїгруп (фізичною особою - підприємцем) в календарному роціобсягу доходу 1000000 гривень, застосуванняреєстраторарозрахунковихоперацій та/абопрограмногореєстраторарозрахунковихоперацій для такого платникаєдиногоподатку є обов’язковим. Застосуванняреєстраторарозрахунковихоперацій та/абопрограмногореєстраторарозрахунковихопераційпочинається з першого числа першогомісяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіхнаступнихподатковихперіодахпротягомреєстраціїсуб’єктагосподарювання як платникаєдиногоподатку".

З 1 січня 2021 року використання РРО стане обов’язковим для всіх платників єдиного податку другої – четвертої груп.

 

Роз’яснювальна робота триває.

 

Посилання на Закон №128-IX https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/128-20

Посилання на Закон №129-IX https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/129-20


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування