A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

З січня 2020 року в Україні діє проект «єМалятко»

Дата: 10.02.2020 16:44
Кількість переглядів: 535

Фото без описуЗ січня 2020 року в Україні діє проект «єМалятко»

В Україні стартував експериментальний проект щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини під назвою «єМалятко». Про це повідомила заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук. З січня 2020 року Урядом запроваджено експериментальний проект щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини.

Проектом передбачено, що на підставі однієї заяви батьків новонародженої дитини її батьки можуть отримати 9 послуг в рамках комплексної послуги «єМалятко». Під час державної реєстрації народження дитини, яка проводиться відділами державної реєстрації актів цивільного стану, є можливість отримати послуги, зокрема щодо призначення державної допомоги при народженні дитини, реєстрації дитини у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому тощо.

Для належної реалізації проекту територіальними органами Міністерства юстиції вжито певних заходів щодо підписання меморандумів про співпрацю між відділами державної реєстрації актів цивільного стану та закладами охорони здоров’я, у яких за бажанням заявника може бути подано заяву про державну реєстрацію народження.

«Так, за результатами тестового впровадження наведеної послуги відділами державної реєстрації актів цивільного стану опрацьовано 160 заяв, поданих для отримання комплексної послуги «єМалятко», з них у м. Вінниці – 1, у м. Луцьку – 2, у Кривому Розі – 4, Києві – 46, у Харкові – 107», – зазначила Ольга Оніщук.

Після проведення державної реєстрації народження дитини батькам новонародженої дитини були надані такі послуги: реєстрація місця проживання; призначення державної допомоги при народження дитини; призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях; реєстрація дитини у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Водночас з метою створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження, станом на 01.02.2020 424 відділи державної реєстрації актів цивільного стану України у 447 пологових будинках надавали послугу, запроваджену з вересня 2015 року, щодо прийому документів, необхідних для державної реєстрації народження, та видачі відповідного свідоцтва безпосередньо у пологових будинках. З часу запровадження такої послуги відділами державної реєстрації актів цивільного стану видано 574 647 свідоцтв про державну реєстрацію народження, впродовж січня 2020 року – 12 055.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування