A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Неприємним ситуаціям краще запобігти

Дата: 04.02.2020 09:05
Кількість переглядів: 646

Фото без описуНа виконання доручення Прем’єр-Міністра України впродовж останнього січневого тижня на Тальнівщині проходили заходи з роботодавцями щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Інформаційно-роз’яснювальною роботою охоплено більше сотні фізичних осіб-підприємців, які мають діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування. Відбувалися зустрічі з суб’єктами господарювання, відвідування роботодавців за місцем фактичної адреси, за якою використовується наймана праця, обговорено ситуацію на ринку праці району та шляхи покращення його стану з фахівцями органів місцевого самоврядування, начальниками Тальнівського відділу Головного управління Пенсійного Фонду України в Черкаській області - Наталією Толдоновою та Державної податкової служби Олександром Маринченком.

Фото без описуТридцятого січня в приміщенні управління соціального захисту Тальнівської райдержадміністрації проведений семінар на тему: «Детінізація заробітної плати та забезпечення соціальної захищеності працівників у сфері торгівлі та тимчасового розміщування і організації  харчування» за участю приватних підприємців та їх представників, т.в.о директора районної філії - Наталії Слободян, начальника відділу взаємодії з роботодавцями районної філії – Тетяни Чубань; головного Державного інспектора Управління  Держпраці      Черкаської області - Андрія Слинька, головного державного ревізора – інспектора відділу оподаткування  фізичних осіб Звенигородського управління ГУДПС у Черкаській області – Лариси Безніздрої.

            На семінарі обговорені питання щодо негативних наслідків виплати заробітної плати в “конвертах”, використання праці неоформлених працівників та фінансову відповідальність роботодавця за порушення трудового законодавства, ризики соціального захисту громадян.

Також учасники семінару дізнались про «новинки» у наданні послуг громадянам та роботодавцям службою зайнятості - про кар’єрного радника та консультанта роботодавця, електронні сервіси служби, стимулюючі заходи для роботодавців у створенні нових робочих місць, навчання та стажування, використання праці на тимчасових роботах.

Неприємним ситуаціям краще запобігти, а ніж потім думати: «Де брати стаж на пенсію», « Що робити з нечесним працівником?», «Чим платити штраф?»…І тут може бути ще багато схожих запитань, на яких дуже складно буде знайти відповідь.

Будемо працювати в правовому полі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування