A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Торік майже дві сотні дітей з інвалідністю одержали реабілітаційні послуги у 20-ти закладах країни

Дата: 21.01.2020 08:17
Кількість переглядів: 464

«Гроші ходять за людиною»: торік майже дві сотні дітей з інвалідністю одержали реабілітаційні послуги у 20-ти закладах країни

 

Механізм забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю за принципом «гроші ходять за людиною» продовжує діяти і цього року.

Окрім дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу, послугами реабілітації зможуть скористатися також діти з іншими захворюваннями. Це дозволить охопити більш широку аудиторію тих, що потребують допомоги, кажуть в Департаменті соціального захисту населення ОДА.

Зауважимо, перелік закладів охорони здоров’я, реабілітаційних установ формує Фонд соціального захисту інвалідів. Інформацію оприлюднюють на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua в розділі «Інвалідність» ? «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу»), Фонду, місцевих та регіональних органів для можливості ознайомлення законних представників дітей з переліком цих установ та обрання із зазначеного переліку закладу, до якого вони можуть звернутися щодо забезпечення дитини з інвалідністю реабілітаційними заходами.

У Департаменті зазначають: одному з батьків дитини з інвалідністю або її законному представнику для отримання заходів із реабілітації необхідно звертатися із заявою та пакетом документів (копії паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження дитини, індивідуальної програми реабілітації, виписки з медичної карти форми № 027/о) до місцевих органів з питань соціального захисту населення.

Довідково: у 2019 році реабілітаційними послугами скористалися 196 дітей з інвалідністю у 20-ти установах України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування