A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щодо капітального ремонту медичних амбулаторій району. Із робочої наради

Дата: 16.01.2020 14:13
Кількість переглядів: 501

16 січня заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак провела робочу нараду щодо перспектив проведення капітального ремонту сільських медамбулаторій за рахунок субвенції з державного бюджету на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.

У нараді взяли участь голова районної ради Валентина Любомська, начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталя Шпичак, в.о. завідувача сектору містобудування та архітектури Сергій Копернак, а також сільські голови Майданецького, Мошурова, Онопріївки, де діють медамбулаторії, включені до Переліку проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з держбюджету.

Тетяна Півторак наголосила, що метою зібрання є визначення чіткої позиції сільських голів щодо готовності брати участь у проекті. Адже однією з умов є співфінансування у розмірі 10 % від вартості проекту. Також пропонується два механізми його реалізації.  Перше, сільські ради, як власники цих об'єктів, отримавши субвенцію з держбюджету, можуть самостійно контролювати весь процес: виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення тендерної процедури, співпраця з підрядником тощо. Друге, сільські ради можуть надати субвенцію (своїх 10 %) на область, і всіма питаннями буде займатися департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Під час детального обговорення було відзначено, що участь у цьому проекті – це можливість ефективно реалізувати виділені державою кошти для поліпшення умов надання медичних послуг. Сільські голови висловили одностайну думку щодо надання відповідної субвенції на облдержадміністрацію, яка і контролюватиме процес проведення ремонтних робіт.

Питання готовності стати учасниками проекту буде винесене на розгляд депутатів відповідних сільських рад на найближчому засіданні сесії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування