A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Увага! Конкурс!

Дата: 28.11.2019 14:59
Кількість переглядів: 1116

Фото без описуТальнівська районна державна адміністрація оголошує конкурс з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Тальнівського району

Конкурс проводиться відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт»,  Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, розпорядження Тальнівської районної державної адміністрації від 25 листопада 2019 року № 232  «Про організацію перевезень пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Тальнівського району», в  якому  зареєстровані  Умови  та перелік об’єктів конкурсу Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області  26 листопада 2019 року  № 53/1851 та № 54/1852  ( далі – Умови та перелік об’єктів конкурсу).

 

УМОВИ

конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять

за межі території  Тальнівського району

 

І. Загальна частина

1. Умови конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Тальнівського району (далі – Умови), розроблені відповідно до законів України „Про автомобільний транспорт“, „Про місцеві державні адміністрації“, постанов Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року № 176 „Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту“ (із змінами) та від 03 грудня 2008 року № 1081 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування“  (із змінами), наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 12 квітня 2007 року № 285 „Про затвердження Порядку визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху“,  зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 14 травня 2007 року   за № 499/13766 (із змінами), і визначають умови проведення конкурсів                    з перевезень пасажирів, які повинні виконувати автомобільні перевізники, визначені на відповідному об’єкті конкурсу.

2. Терміни в цих Умовах вживаються в значенні, наведеному в законодавстві України у сфері автомобільного транспорту.

3. Ці Умови поширюються на Організатора, членів конкурсного комітету з проведення конкурсів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Тальнівського району та перевізників-претендентів. Виконання цих Умов  є обов’язковим.

4. Конкурс проводиться відповідно до вимог Закону та Порядку, інших нормативних актів у сфері транспортного обслуговування.

         5. Організатором проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять    за межі території Тальнівського району (далі – Конкурс) є Тальнівська районна державна адміністрація Черкаської області (далі – Організатор).

6. Метою проведення Конкурсу є створення конкурентного середовища, визначення на конкурсних засадах автомобільних перевізників, здатних забезпечувати належну якість обслуговування перевезень пасажирів на приміських автобусних маршрутах, дотримання вимог законодавства України на автомобільному транспорті.

7. Конкурс є відкритим для всіх претендентів. Рішення щодо проведення Конкурсу приймає Організатор. Для підготовки та проведення Конкурсу Організатор утворює конкурсний комітет з проведення конкурсів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району (далі – Конкурсний комітет). Персональний склад конкурсного комітету затверджується розпорядженням Тальнівської районної державної адміністрації.

II. Об’єкти конкурсу

1. Об’єктом Конкурсу є маршрут або кілька маршрутів приміського автобусного сполучення загального користування, які не виходять за межі території Тальнівського району, перелік яких визначено Організатором та затверджено пунктом 2 цього розпорядження.

2. Об’єктами Конкурсу можуть бути тільки маршрути із затвердженими паспортами.

III. Вимоги до претендентів

1.Обґрунтована структура парку автобусів, що працюватимуть на приміських автобусних маршрутах загального користування, має відповідати таким критеріям:

1)   забезпечення належної якості та безпеки перевезень пасажирів на автобусних маршрутах, згідно з Порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженим наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 12 квітня 2007 року № 285, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14 травня  2007 року за № 499/13766 (із змінами) (далі – Порядок визначення класу комфортності), а саме категорії автобусів – М2 та М3, класу автобусів – А, В, I, II, III;

2) рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом для перевезення пасажирів на маршрутах, повинен за технічним та екологічними показниками, пасажиромісткістю відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту;

3)   на кожному об’єкті Конкурсу перевізник повинен забезпечити роботу транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, в кількості до 35 відсотків загальної кількості автобусів до 31 грудня 2019 року та до 50 відсотків – з 1 січня 2020 року.

2.   Транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю     та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані  для користування інвалідами з вадами зору, слуху та з ураженнями опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок. Загальний перелік відповідних вимог встановлюється згідно з порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їх використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженого Міністерством інфраструктури України.

3. Перевезення пасажирів на маршрутах здійснюються відповідно до державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування населення.

4. Перевізник, який здійснює перевезення пасажирів, повинен забезпечувати пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до чинного законодавства користуються такими правами.

5. Для участі у Конкурсі, перевізник-претендент повинен мати достатню кількість транспортних засобів для виконання перевезень та достатню кількість резервних автобусів, яка становить 10 відсотків необхідної кількості автобусів    для виконання перевезення.

6. Автобуси, які подаються перевізником-претендентом для резерву, повинні бути не нижче за показниками категорії, класу, комфортності основних автотранспортних засобів, передбачених цими Умовами та Порядком проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року № 1081.

7. У разі відсутності в перевізників-претендентів автобусів, що відповідають цим Умовам за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, але відповідають вимогам безпеки, вони мають право подавати до конкурсного комітету заяву на участь у Конкурсі та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на даному маршруті, а також інвестиційний проект-зобов’язання щодо оновлення парку автобусів на цьому маршруті у термін до п’яти років.

8.   До участі в Конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які визначені в статті 45 Закону України „Про автомобільний транспорт“ та пункту 12 постанови Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року № 1081 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів  на автобусному маршруті загального користування“ (зі змінами).

9. Плата за участь у Конкурсі перевізниками-претендентами не вноситься.

10. Переможцем Конкурсу визнається претендент, який за оцінкою конкурсного комітету найбільше відповідає Умовам конкурсу.

11. Рішення щодо переможця Конкурсу приймається Конкурсним комітетом та оголошується перевізникам-претендентам у встановленому законодавством порядку.

12. Строк дії договору, який укладається за результатами Конкурсу, становить п’ять років.

Строк дії договору продовжується один раз на п’ять років за рішенням Організатора за наявності заяви автомобільного перевізника-переможця попереднього Конкурсу, в якій зокрема, зазначається інформація  про підтверджене інвестування коштів на придбання більш нових та/або комфортабельних автобусів стосовно тих, які використовувались  автомобільним перевізником на об’єкті Конкурсу, наявності вмотивованих підстав вважати зазначеного автомобільного перевізника таким, що здійснював перевезення за цим маршрутом протягом попереднього періоду без порушення умов укладеного попереднього договору.

У разі відсутності у переможця Конкурсу автотранспортних засобів,             що відповідають цим Умовам за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, але відповідають вимогам безпеки, Організатор укладає з ним договір терміном на 1 рік.

ПЕРЕЛІК

об’єктів конкурсу з перевезення пасажирів  на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Тальнівського району

 

№ об'єкта  конкурсу

№ рейсу

Назва маршруту

Кількість оборотних рейсів, од.

Режим руху або порядок здійснення перевезень

Клас автобусів

Категорія автобуса

1

№ 112

Тальне – Поташ                   

(АС Тальне, с.Мошурів, с.Поташ)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

2

№ 103

Тальне – Лісове                            

 (АС Тальне, с.Гордашівка, с.Лащова, с.Веселий Кут, с.Шаулиха, с.Лісове)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

3

№ 110

Тальне – Папужинці                                 (АС Тальне, с.Гордашівка, с.Лащова, с.Веселий  Кут, с.Папужинці)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

4

№ 106

Тальне – Колодисте                         (АС Тальне, с.Здобуток , с.Глибочок, с.Колодисте)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

5

№ 105

Тальне – Піщана

(АС Тальне, с. Здобуток ,

с. Корсунка, с. Криві  Коліна,  с. Лоташеве,         с. Піщана)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

6

№ 104

Тальне – Заліське                       

(АС Тальне,                         с. Соколівочка,

с. Кобринова Гребля ,         с. Гуляйка,

с.Кобриново, с.Заліське)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

7

№ 111

Тальне – Вишнопіль

(АС  Тальне, с.Майданецьке, с.Зеленьків, с.Вишнопіль)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

8

№ 108

Тальне– Чеснопіль                         (АС Тальне, с. Здобуток  Жовтня, с.Корсунка ,           с. Павлівка  1, с. Криві  Коліна, с.Добрянка, с.Чеснопіль)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

9

№ 107

Тальне – Павлівка 2                          (АС Тальне, с.Соколівочка,с.Кобринова-Гребля, с.Антонівка, с.Онопріївка, с.Павлівка 2, с.Кобиляки)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

10

№ 109

Тальне  –  Романівка                        (АС  Тальне, с. Мошурів,   с. Шалаське,  с. Романівка)

2 оборотні рейси

Звичайний

А,В,І,ІІ,ІІІ

М2,М3

 

Перелік документів для участі у конкурсах визначений статтею 46 Закону України «Про автомобільний транспорт» та пунктом 29 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081.

Документи для участі в конкурсі подаються перевізником-претендентом у двох закритих конвертах (пакетах).

Конверт (пакет) з позначкою № 1 – містить документи для участі в конкурсі;

Конверт (пакет) з позначкою № 2 – містить документи з інформацією про те, на який об’єкт конкурсу подає документи перевізник-претендент.

Документи для участі у конкурсі приймаються управлінням агропромислового та економічного розвитку Тальнівської районної державної адміністрації: м.Тальне, вул.Гагаріна, 38.

 Години роботи: понеділок- п’ятниця - з 08 год. 00 хв. до 17 год. 15 хв. (обідня перерва з 13:00 год. до 14:00 год.).

Кінцевий строк прийняття документів для участі в конкурсі   18 грудня 2019 року до 17 год. 00 хв.

Засідання конкурсного комітету з питань визначення переможців конкурсу відбудеться 28 грудня 2019 року о 10.00 год. в залі засідання Тальнівської районної ради за адресою: 20401, м.Тальне, вул.Соборна,28.

Зразок заяви на участь у конкурсі можна одержати за адресою: м.Тальне, вул.Гагаріна, 38 у час, визначений для прийому документів для участі в конкурсі.

Плата за участь у конкурсі не стягується.

Телефони для довідок з питань проведення конкурсів: 3-09-52.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування