A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Усиновлення – найкраща форма влаштування долі посиротілої дитини

Дата: 18.11.2019 09:43
Кількість переглядів: 408

Усиновлення – найкраща форма влаштування долі посиротілої дитини, – Оксана Покатілова

 

5cf128314d466Оновлену інформацію про 68 дітей Черкащини, які потребують родинного затишку, додадуть до Всеукраїнського порталу національного усиновлення «Сирітству – НІ!», що був створений Благодійною організацією «Фонд Ріната Ахметова». Упродовж трьох останніх діб на Черкащині працювали фахівці Фонду в межах договору про співпрацю зі Службою у справах дітей Черкаської ОДА. Вони зробили серію фото й відеозйомок про діток, яких виховують в черкаських закладах, а саме: Черкаському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, Черкаському навчально-реабілітаційному центрі, Смілянському дитячому будинку-інтернаті, Черкаському обласному спеціалізованому Будинку дитини.

– Нині на сайті фонду наявна інформація про більш ніж 200 дітей Черкаської області, – зауважує начальниця Служби Оксана Покатілова. – Вони чекають на свою родину. Загалом же усиновлення – найкраща форма влаштування долі посиротілої дитини. Тож, громадяни України, які бажають усиновити дитину, створити на базі своєї родини прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, взяти на виховання у свою родину дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, можуть звернутися до служби у справах дітей за місцем свого проживання.

Зауважимо, в області проживає 787 усиновлених дітей, які, завдяки усиновленню, втратили сирітський статус та увійшли в родину на правах рідних доньки чи сина. За 10 місяців року усиновили 29 дітей (27 – громадянами України), що на 4 більше, порівняно з минулорічним періодом.

На регіональному обліку дітей, які мають правові підстави на усиновлення, перебуває понад 500 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування