A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Людина для професії чи професія для людини

Дата: 18.09.2019 11:54
Кількість переглядів: 1102

Фото без описуВибір професії в житті кожної людини це вибір долі. І та людина щаслива, яка з радістю ходить на улюблену роботу. Вчені-соціологи підрахували, що близько 40 відсотків молоді через невміння правильно обрати професію, відсутність досвіду професійної діяльності досить часто обирають ту, яка зовсім не відповідає їхнім інтересам, схильностям, внутрішнім переконанням, а це у подальшому може викликати і розчарування, і навіть психічний розлад. Починати роботу з профорієнтації необхідно ще у  школі.

Реалізуючи програму Державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки Тальнівською районною філією у 2018 році впроваджено оновлену форму роботи з школярами у формі Клубу «Вибір».  Його головна мета зорієнтувати учнів старших класів на успішне професійне майбутнє, розширити уявлення про світ професій та сфери їх застосування, на прикладі розповідей професіоналів спланувати свій професійний успіх.

10 вересня фахівцем з профорієнтації Тальнівської районної філії проведено засідання клубу «Вибір» у Майданецькій загальноосвітній школі на тему  «Людина для професії чи професія для людини» для 7 школярів 11 класу. Під час заходу учні ознайомилися зі світом професій, з поняттям «твердих» та «мяких» навичок , переглянули профорієнтаційні відео ролики та  проведено дискусію «як правильно обрати фах». На завершення проведено  профорієнтаційну гру «Професії» та  презентовано  профорієнтаційну платформу «Моя професія».

Діти проявляли великий ентузіазм, креатив та  ставили багато запитань.

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування