A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Назавжди у наших спогадах…

Дата: 29.08.2019 16:42
Кількість переглядів: 795

Світлій пам'яті усіх, чиї життя забрала війна

Від сьогодні, згідно Указу Президента України, 29 серпня - День пам'яті захисників України. Адже саме в цей день в Іловайському котлі загинуло найбільше військовослужбовців за час війни.

Річниця Іловайської трагедії – це як кривава рана на тлі нашої держави, у серці кожного з нас.

П'ять років… Скільки б їх не минуло, ніколи не загояться рани матерів, які втратили синів у ті пекельні серпневі дні, ніхто не замінить турботи й любові батьків, які загинули у кривавій війні, що точиться і до сьогодні. Понесла втрати і наша Тальнівщина. Повсякчас ми з пошаною згадуємо усіх земляків, що віддали життя, захищаючи незалежність нашої держави за роки російсько-української війни.

29 серпня в Іловайському пеклі загинув наш земляк Віталій Малиш із Павлівки І. Сміливий юнак, справжній воїн, герой, чия відвага і подвиг навік закарбуються в історії нашого краю, в пам'яті земляків.

З нагоди п'ятої річниці Іловайської трагедії та вшанування пам'яті загиблих захисників України у місті Тальному відбулися меморіальні заходи - поминальні панахиди у храмах міста та мітинг біля пам'ятника Героям Небесної Сотні.

У мітингу взяли участь заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, керуючий справами виконавчого апарату Віталій Карпук, депутати районної ради, представники органів місцевого самоврядування, громадськості, волонтери, військовослужбовці, молодь.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих земляків та всіх українців, хто поліг, захищаючи державу. Поклали квіти до пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Заходи вшанування відбулися цього дня і в Павлівці І, у рідному селі Віталія Малиша. Там його завжди згадуватимуть з болем і гордістю.

У серцях односельців Віталій навік залишиться світлим і щирим юнаком, готовим прийти на поміч, героєм, який понад усе любив рідну землю.

Слова вдячності за сина-героя висловили мамі Віталія Ганні Василівні Гапочкіній заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, сільський голова Наталя Слободяник.

Голова ГО „Спілка учасників АТО“ Василь Данилюк вручив Галині Гапочкіній Нагрудний знак і Подяку Міністерства оборони України.

Низький уклін Вам, Ганно Василівно! Щира вдячність за сина – мужнього воїна, героя України.

Віриться, що його самопожертва, як і сотень, і тисяч сміливих українців, які загинули в роки цієї проклятої війни, - не марна.

Немає з нами наших героїв. Та вони - приклад непокори, мужності і патріотизму. Своїм життєвим подвигом хлопці довели, що ми – українці – велика і сильна нація.

Вічна пам'ять захисникам України!

Слава Україні!

Героям слава!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування