A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

День села святкувала Павлівка ІІ

Дата: 16.07.2019 16:26
Кількість переглядів: 1052

Фото без описуЗдається, це невеличке село загубилося між чудової природи, зріднилася з нею красою і духом добра, любові, працелюбства.

Саме так подумалося кожному, хто завітав 12 липня у мальовничу Павлівку ІІ. Самобутністю, колоритністю, талантом нагородила свій люд Павлівська земля.

На день села у затишній залі сільського клубу, прикрашеного вишитими рушниками і квітами, зібралися ті, хто проживає у Павлівці зараз, хто приїхав здалеку до родичів, до друзів, хто має міцне козацьке коріння невеличкого, але славного села.

Вітав гостей сільський голова Василь Бондаренко. Павлівка ІІ входить в адмінмежі Онопріївської сільської ради.

За переказами, село Павлівка ІІ засноване в другій половині XVI століття. Засновником села – першим поселенцем був козак по імені Павло. Документальна задка про село Павлівку ІІ датується 1659 роком.

Отож, хоча село і невеличке, та могутня його історія, що веде свій лік від козацького роду.

Славиться сьогодні Павлівка ІІ щирими піснями та запашними хлібами. На багатьох виставках часто представляють район і рідне село майстрині хлібопечення - сестри Олена і Ніна Багрій.

Тож і свято Дня села не обійшлося без запашних короваїв. А також щирих поздоровлень від гостей.

Завітали до Павлівської громади голова Тальнівської райдержадміністрації Валентина Любомська, керівник апарату райдержадміністрації Леся Соловей.

- День села – це свято, яке єднає всіх жителів громади, пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Ваша історія – це часточка історії нашої держави. Ви творили її щодень працею, мудрістю, талантом, - звернулася до присутніх Валентина Любомська. Пошанувала селян короваєм і подарувала громаді оберіг – ікону Покрови Пресвятої Богородиці, яку жителі громади вважають своєю покровителькою і в її день святкують храмовий празник.

 

Вітали зі святом земляків депутат обласної ради Володимир Копійченко, депутат районної ради Віктор Марченко, головний лікар Центру надання первинної медико-санітарної допомоги Анна Данилюк.

Цей день запам'ятається чудовим концертом, щирими побажаннями, гордістю за відомих земляків, пошануванням людей похилого віку, гарними подарунками і щедро розділеним між усіма рум'яним короваєм – символом єднання, символом любові до рідної землі.

Сектор організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування