A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Особистий прийом громадян у Мошурові

Дата: 11.07.2019 15:04
Кількість переглядів: 671

Фото без описуАналіз наповнення сільського бюджету, виділення землі учасникам АТО і перспективи утворення однієї ОТГ на території району – це питання, які найбільше турбують жителів села Мошурів.

10 липня голова Тальнівської райдержадміністрації Валентина Любомська спільно із головним спеціалістом апарату райдержадміністрації, головою ГО „Об'єднання бойових побратимів та волонтерів“ Андрієм Цибульком провела у цьому селі особистий прийом громадян.

Сільський голова Наталя Пономаренко розповіла про роботу, яка проводиться щодо використання резервів наповнення сільського бюджету, про результати співпраці із місцевими виробниками, орендарями.

Досить напруженою є ситуація щодо виділення землі учасникам АТО. Четверо мошурян і досі отримують купу відписок від Головного управління Держгеокадастру у Черкаській. А тим часом один із орендарів розпаював 40 га землі сільськогосподарського призначення державної і комунальної власності, яку обробляє, надавши ділянки, за повідомленням його підлеглих, учасникам АТО. Дивно лиш те, що, роздаючи мошурівські землі, орендар „забув“ за самих мошурян. Бо серед чималого списку тих, хто отримав ділянки землі, лише два односельці, ще кілька осіб із інших сіл нашого району, більшість же – взагалі, немісцеві.

Це найбільше й обурює жителів села, які прийшли на прийом.

Сільський голова повідомила, що неодноразово були направлені листи на  Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області із пропозиціями зарезервувати вільні ділянки для учасників АТО, але це не бралося до уваги, бо згодом ці ділянки були виставлені на аукціон. Так само не було взято до уваги і пропозиція „непогодження“ сільською радою виділення земельних ділянок учасникам АТО, які є немісцевими жителями.

Присутні на прийомі учасники АТО надали копії  документів, які назбиралися за кілька років митарств і засвідчують усі спроби та отримані відмови. Валентина Любомська пояснила, що з цими документами буде звертатися в обласні інстанції. По Тальнівському району 80 учасників АТО ще не отримали землі, на яку мають, згідно законодавства, першочергове право. На сьогодні є вільна ділянка у селі Лісове, подані пропозиції щодо її резервування. Позитивне рішення з цього приводу зніме проблему в усьому районі.

Голова райдержадміністрації відвідала місцеву школу, у якій ведеться підготовка до нового навчального року. Також побувала на хлібопекарні та консервному заводі, поспілкувалася з керівництвом, ознайомилася з процесами виробництва та проблемами. Однією з яких є кадрове забезпечення.

 Валентина Олександрівна відзначила, що донедавна район потерпав від нестачі робочих місць, сьогодні, вакансій багато. Навпаки – нестача у кваліфікованих працівниках. Тому популістськими видаються часті звинувачення районного керівництва у бездіяльності щодо створення робочих місць. Їх не потрібно створювати, їх потрібно заповнювати. І більш доречною буде роз'яснювальна робота щодо перекваліфікації працівників, які, за бажання, зможуть себе знайти в інших сферах.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування