A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

У селі Білашки відбулися загальні збори (конференція) жителів села

Дата: 24.05.2019 15:49
Кількість переглядів: 448

 

У її роботі взяли участь голова райдержадміністрації Валентина Любомська, депутат обласної ради Анатолій Скіченко, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Микола Белінський, економіст Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Сандул, депутати сільської ради, жителі села.

Сьогодні, 23 травня, у своєму звіті за 2019 рік сільський голова Любов Чмига інформувала про підсумки роботи  виконкому сільської ради та  про стан соціально-економічного розвитку с. Білашки. Вона зазначила, все, що зроблено в селі, є результатом спільної роботи з депутатом обласної ради Анатолієм Скіченком, депутатом районної ради Павлом Лаціною, депутатським корпусом, членів виконкому та всієї територіальної громади села. За що подякувала їм за співпрацю. Зазначила подальші плани на друге півріччя 2019 року.

Жваве обговорення викликало питання про медичну реформу. Для присутніх з роз'ясненнями виступила Тетяна Сандул. Вона повідомила, що по селі Білашки, станом на сьогодні, підписано низький відсоток (35%) декларацій з лікарями, що зумовлює значне недофінансування галузі. Так, є проблема й у кадровому забезпеченні. Тому усі лікарі Центру підписують декларації з пацієнтами понад норму. Тим пацієнтам, які не заключили угоди з лікарями,  буде надаватися лише консультаційна медична допомога.

Голова райдержадміністрації Валентина Любомська звернула увагу присутніх, що з 1 квітня уже припинене будь-яке державне фінансування на пацієнтів, які не заключили декларації із сімейними лікарями. І звернулась з проханням до жителів не затягувати  з вибором лікаря і підписувати з ними декларації.

- Одне з ключових завдань на поточний рік – розбудова мережі первинної медичної допомоги у сільській місцевості. Мета - забезпечення жителів сільських місцевостей якісними й доступними мед послугами. Втілити цю мету дасть змогу проект побудови нової амбулаторії у селі Тальянки. Держава фінансує 90% вартості будівництва, комплектуючи об’єкти сучасним обладнанням, а також транспортом - наголосила Валентина Олександрівна.

На зборах також виступив Белінський Микола, начальник сектору містобудування, архітектури райдержадміністрації. Він доповнив, що  вже розпочаті роботи щодо будівництва амбулаторії загальної практики сімейного медицини в селі Тальянки. На даний час проводяться роботи по облаштуванню армованого поясу фундаментної підоснови. І саме до цієї медамбулаторії входять ФАПи населених пунктів сіл Легедзине, Тальянки, Білашки, Левада для обслуговування їх жителів.

Також представник Центру подякувала депутату обласної ради Анатолію Скіченку за придбане  для роботи лікарям медичне обладнання: дерматоскоп і спірограм, а сільській раді за постійну підтримку сільського ФАПу.

Згідно порядку денного були розглянуті наступні питання: про освіту, про підсумки роботи по зміцненню законності та правопорядку на підвідомчій території сільської ради,  про об’єднані кошти громадян.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування