A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Зустріч із представниками Мошурівської громади

Дата: 01.11.2018 15:48
Кількість переглядів: 474

Фото без описуСьогодні голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко спільно зі своїм заступником Володимиром Гречкою та керуючим справами апарату районної ради Віталієм Карпуком зустрілися із жителями Мошурова.

Попередньо, 20 жовтня представники Мошурівської та Потаської громад ініціювали мирну акцію протесту, перекривши автомобільний рух. Єдина вимога – відремонтувати аварійну ділянку дороги.

Автомобільна дорога Т-24-11 „Звенигородка – Катеринопіль – Тальне – Маньківка“ перебуває в аварійному стані, особливе занепокоєння викликає ділянка безпосередньо у Мошурові та Поташі. Через населені пункти йде постійний потік транспортних засобів, у тому числі маршрутні та „шкільні“ автобуси, великовагові машини.

Керівництво району вкрай занепокоєне ситуацією, що склалася. Проводилися неодноразові зустрічі із ініціаторами акції протесту. Їхні пропозиції почуті і враховані в роботі. Але ця дорога є державного значення і перебуває у власності Укравтодору, тому відремонтувати її за рахунок місцевих бюджетів – неможливо, адже це – нецільове використання коштів. Та й сума непосильна.

Враховуючи всю складність ситуації (через значне пошкодження проїжджої частини, транспорт рухається по обочинах, що наражає на небезпеку пішоходів, може призвести до руйнування прилеглих будинків та газопроводу), Тальнівський Райавтодор, взявши у борг необхідні будівельні матеріали, розпочав ямковий ремонт на згаданій ділянці дороги. Втім цього, як пояснив керівник підприємства Петро Чубань, цього вистачить тільки на невеличку ділянки дороги.  

Сьогодні автомобільний рух мошуряни не перекривали, як зазначали у заявці на акцію протесту. Люди розуміють ситуацію, і налаштовані конструктивно, але наполегливо. Вони звернулися до голови райдержадміністрації з проханням посприяти у зустрічі із керівництвом області для вирішення проблеми. Ініціатори акції відзначили, що зараз головне зробити хоча б ямковий ремонт, щоб зменшити аварійність дороги на зимовий період. І другий напрямок – домогтися виділення коштів із державного бюджету під проект капітального ремонту дороги, виготовленого (на що з районного бюджету було використано 400 тисяч грн.) ще в минулому році, та надіслано в усі інстанції для відповідного реагування.

Василь Петрович запевнив жителів громади у сприянні та підтримці.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування