A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Про стан, перспективу та шляхи реформування та фінансування Тальнівської центральної районної лікарні

Дата: 26.11.2018 15:45
Кількість переглядів: 732

Минулого тижня у Тальнівській центральній районній лікарні відбулася розширена робоча зустріч ініційована головним лікарем Олегом Солодьком. Спільно з керівниками Тальнівського району Василем Клименком, Валентиною Любомською, Олексієм Юрченком та депутатським корпусом районної і міської рад учасниками зустрічі було обговорене питання щодо фінансування ЦРЛ.

Олег Солодько ознайомив присутніх не тільки з фінансовою, а й з кадровою проблемою: багато лікарських посад є вакантними, ліжковий фонд приведений до вимог наказу МОЗ України. Наразі штатна чисельність працівників ЦРЛ відповідає чисельності населення обслуговуваного населення району і не є більшою за чисельність медперсоналу у сусідніх районах. Нещодавно проведена акредитація лікувального закладу обласною комісією підтвердила відсутність зауважень стосовно штатної чисельності та кваліфікації медперсоналу, водночас було зауважено про відсутність медичного обладнання та апаратури.

- Щодо медичної реформи, яка проходить на рівні держави, можна зазначити, що госпітальний округ, до якого увійшов Тальнівський район, на сьогодні створений лише на папері, реального бачення ролі і функцій у ньому кожної районної лікарні досі чітко не визначено. Тому говорити про скорочення чи реорганізацію Тальнівської ЦРЛ на сьогодні недоцільно. Важливішим є питання покращення матеріально-технічного стану закладу для можливості надання більш якісних та сучасних послуг – зазначив головний лікар.

По завершенню наради учасники зібрання вирішили рекомендувати Тальнівській районній державній адміністрації та Тальнівській міській раді продовжити співфінасування Тальнівської ЦРЛ у 2018 та 2019 році. Для цього фінансовим управлінням райдержадміністрації та міської ради при формуванні бюджетів на 2019 рік передбачити відповідні кошти та їх помісячний розподіл.

Доручити спеціалістам Тальнівської ЦРЛ здійснити детальні розрахунки потреби у коштах для покриття дефіциту, який існує для виплати заробітної плати та оплати за енергоносії, пропорційно до кількості жителів району та громади, надати їх фінансовому управлінню міської ради для подальшого його вивчення на постійній комісії при міській раді з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, яка відбудеться у вівторок 27листопада.

 

Головному лікарю Тальнівської ЦРЛ рекомендовано вивчити досвід сусідніх районів щодо створення оптимальної структури та шляхів фінансування районних лікарень; вивчити питання стосовно розширення переліку платних послуг; працювати над залученням позабюджетних коштів в т.ч вивчити можливість створення фонду при Тальнівській ЦРЛ для акумулювання благодійних коштів на придбання медичного обладнання та апаратури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування