A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Коли народжується поезія…

Дата: 19.09.2018 15:40
Кількість переглядів: 1391

Фото без описуЦе було свято, на якому народжуються нові емоції, що плекають поезію, емоції, які надихають, хвилюють всіх, хто любить рідну землю, хто закоханий у силу рідного слова.

А щоб переконатися у цьому, треба було бачити очі учасників конкурсу, а ще більше їхніх рідних. Особливо вразила бабуся юної поетеси Юлії Кичатої із Звенигородки. Юлія Іванівна щиро раділа за онуку, раділа, що доля знову привела її на Вишнопільську землю, звідки родом її чоловік, де найкращі і найщедріші в світі люди.

Подумалося, як добре, що саме на нашій Тальнівщині започаткований такий чудовий конкурс, який згуртовує таланти, єднає щирою любов'ю усіх поціновувачів сильного і прекрасного українського слова.

…Жовті поля зігрівались під сонцем,

Небо спускалося на полонини…

Квіти-волошки тримаю в долоньці,

Вони, як майбутнє, для України!

                  (Юля Кичата, переможець конкурсу)

18 вересня відбулося урочисте нагородження переможців та учасників конкурсу на щорічну регіональну літературну премію імені Федора Мицика, засновану рішенням Тальнівської районої ради у 2007 році. Святковий захід відбувся на батьківщині поета-фронтовика у день його народження.

Вишнопільська школа, як завжди, гостинно і привітно зустрічала гостей. Серед яких натхненник конкурсу - син відомого поета, заслужений працівник культури, письменник, фольклорист та краєзнавець Вадим Мицик з дружиною Ангеліною. Підтримати конкурсантів приїхали їхні рідні, завітали і місцеві жителі, сільський голова Тетяна Гудзенко. Привітати талановиту молодь та вручити відзнаки прибули заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, радник голови райради Олександр Дімітров начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль,  голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Людмила Нестругіна.

Директор школи Тетяна Лиса та вчитель української мови Світлана Гончарова з допомогою учнів підготували змістовне літературознавче свято під промовистою назвою „Творчість роду із Вишнього поля“. З гордістю розповіли ведучі гостям про талановиту родину Мициків. Линула пісня, звучала поезія видатних земляків.

У щирій атмосфері родинності та творчого захоплення відбулося і нагородження наших лауреатів. Приємно, що серед конкурсантів не лише тальнівці, а й юні поети із Звенигородки, Монастирища, Умані. Дипломи переможців отримали Катя Юрпольська із Кривих Колін за літературознавче дослідження „Внесок науковців і митців Тальнівщини в українське шевченкознавство“; Юлія Кичата, вихованка Звенигородської зразкової поетичної студії „Ластівка“ та Вікторія Проценко – учениця Монастерищенської спеціалізованої школи №5. Подяками за участь нагороджені Максим Горбенко – учень Майданецької школи та Ангеліна Полєхіна – студентка Уманського державного університету імені Павла Тичини. Усі були також нагороджені сертифікатами на грошові премії.

За доброю традицією привітав конкурсантів Вадим Мицик, подарував на згадку власні книги.

Учасники конкурсу ділилися враженнями, читали поезію. Наставниця Юлі Кичатої Галина Ткаченко подякувала засновникам та організаторам конкурсу у притаманній їй віршованій формі. А також подарувала Вишнопільській школі збірочку поезій своїх вихованців „Перша ластівка“. Ще один примірник передала до Тальнівської дитячої бібліотеки.

Наш рідний, вишневий Тальнівський краю, спасибі тобі за таких незвичайних, щирих, прекрасних і обдарованих діток. Пишаємося таким конкурсом, гордимося його учасниками. Дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення прекрасного літературного свята.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування