A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Урочисті заходи до Дня захисника України

Дата: 12.10.2018 15:37
Кількість переглядів: 472

Фото без описуНапередодні святкових вихідних, 12 жовтня, у Тальнівському районному будинку культури відбувся урочистий захід приурочений Дню захисника України та Дню  українського козацтва. 

Розпочався захід з презентації Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби імені генерал-майора Ігоря Момота.

Персонал Головного центру розповів про переваги та перспективи служби за контрактом у прикордонному відомстві. Також присутнім школярам, студентам продемонстрували відеофільми про навчальні заклади, які готують молодших спеціалістів. 

Після презентаційної частини молодь мала змогу оглянути виставку зброї, індивідуальних спецзасобів, інженерного приладдя та інше обладнання, яке прикордонники щоденно використовують у службовій діяльності. Також учасникам заходу продемонстрували виступ кінологів з німецькою вівчаркою. Пес вправно виконував накази командира під оплески задоволеної публіки.

В урочистій частині голова райдержадміністрації Василь Клименко і керуючий справами районної ради Віталій Карпук здійснили нагородження відзнаками, подяками і почесними грамотами учасників бойових дій на Сході України, волонтерів, громадських активістів. Зокрема Черкаською обласною ювілейною відзнакою «Холодний Яр» були нагороджені волонтер Тальнівщини, голова військово-патріотичного клубу «Гайдамаки» Станіслав Волощук; відзнакою Президента України нагороджено Владислава Чабанюка, директора Державного історико-культурного заповідника Трипільська культура, за багаторічну, сумлінну працю у галузі культури та мистецтва, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, за гуманітарну участь в АТО, участь у патріотичному вихованні молоді та з нагоди Дня українського козацтва і Дня захисника України. 

На святі, начальник Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби, полковник Дмитро Коцеруба зі свого боку мав честь нагородити нагрудним знаком «100 років на варті прикордону» голову райдержадміністрації Василя Клименка, сільгоспвиробника, волонтера Руслана Лисенка, Легедзинського сільського голову  Сергія Гульченка, медаллю «100 років прикордонним військам України» сільгоспвиробника, волонтера Ігоря Стиценко та пам’ятною відзнакою «25 років Центру Державної прикордонної служби» волонтера Володимира Швеця.

Також 14 жовтня Україна відзначає велике християнське свято – Покрови Пресвятої Богородиці.  Василь Петрович звернувся до присутніх зі словами:

- З давніх-давен Пресвята Богородиця вважалася покровителькою славного війська козацького та всього українського люду. З вірою і надією до неї молитовно зверталися наші предки, покладаючись на її материнське заступництво та непереможну опіку. І сьогодні ми звертаємося за допомогою до високої покровительки українства, ревно просячи про мир, добро і суспільну злагоду на батьківській землі, про гідне і щасливе майбутнє рідного народу. Аби на людей зійшла благодать, а душі наповнилися любов’ю, щирістю і всепрощенням. Бажаю Вам та Вашим родинам миру, злагоди, міцного здоров’я, а нашій неньці-Україні – процвітання. Нехай Божа Матінка, яка є заступницею за весь людський рід, покриє своїм небесним омофором кожну українську домівку.

 Після урочистої частини відбувся святковий концерт, присвячений Дню захисника України,у якому взяли участь творчі колективи району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування