A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

До останньої краплі мужності

Дата: 06.07.2018 15:17
Кількість переглядів: 580

Фото без описуВідбулася робоча нарада з питань організації та підготовки відзначення пам'ятної дати – річниці бою прикордонників під селом Легедзине.

…Було літо 1941 року. Закінчувався четвертий день серпня. Горіли поля, плакали пшеничні колоски, що вмирали поруч із солдатами. Пахло горілим хлібом, порохом і кров’ю. Четвертий день захлиналися атаки ворога, що накочувалися хвилями вогню і смерті на бійців-прикордонників і вдень, і вночі…

Кілька днів тривали запеклі бої. Штаб 8-го стрілецького корпусу Снєгова та штаб 16-ої танкової дивізії полковника Михайла Мандру прикривали три роти окремої Коломийської прикордонної комендатури, з якими була окружна школа собаківництва – 150 вівчарок. У прикордонників закінчувалися боєприпаси, не було вже гармат, снарядів, танків, але була мужність. У тому бою, що навік вкарбується в історію і людську пам'ять, загинуло 550 прикордонників і 150 службових собак.

Фото без описуЦим подіям, мужності сміливих захисників і буде присвячене справжнє величне дійство, яке поєднає історію і людську пам'ять, вшанування подвигу, незабутній приклад героїзму, любов до Батьківщини.

Захід планується провести 5 серпня. З цього приводу голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко спільно із першим заступником Володимиром Гречкою провели робочу зустріч із директором історико-культурного заповідника „Трипільська культура“ Владиславом Чабанюком. Було обговорено основні організаційні моменти. Владислав Васильович розповів окремі деталі підготовки і власне бачення проведення дійства. У рамках заходу відбудеться перепоховання останків десятьох бійців, а також реконструкція бою.

Було оглянуто місця проведення дійства та розташування тимчасових літніх таборів для гостей заходу, учасників реконструкції.

Голова райдержадміністрації Василь Клименко наголосив, що Тальнівська райдержадміністрація, зокрема і сектор культури, братимуть активну участь в організації заходу обласного масштабу. Необхідно, щоб до цієї події не залишилися байдужими також керівництво села, сільськогосподарські товаровиробники району, громадські організації. Дуже важливо запросити до участі молодь та школярів, адже цей захід має патріотично-виховний характер.

Часу залишилося не так і багато, тож маємо спільно і плідно попрацювати, щоб достойно представити свій край.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування