A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

За перешкоджання у побаченні з дитиною – штраф та кримінальна відповідальність

Дата: 20.09.2018 15:10
Кількість переглядів: 453

Невиконання рішень суду та створення перешкод у побаченні з дитиною того з батьків, хто не проживає з нею, карається штрафом, накладенням тимчасового обмеження на керування автомобілем, на виїзд за кордон та навіть кримінальною відповідальністю.

Другим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває передбачено ряд нововведень щодо порядку виконання рішень про встановлення побачення з дитиною або усунення перешкод у побаченні.

– Державні виконавці контролюють виконання рішень судів про побачення з дитиною. Якщо рішенням про встановлення побачення з дитиною не визначено час та (або) місце побачення, державний виконавець визначає їх, враховуючи позицію сторін виконавчого провадження, інтереси дитини та виносить відповідну постанову, – розповідає начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк.

Якщо той з батьків, з яким проживає дитина, ухиляється від виконання рішення про забезпечення права іншого з батьків на побачення з дитиною, державний виконавець виконує такі дії:

- накладає на боржника штраф в розмірі 100 неоподаткованих мінімумівдоходів громадян (у разі повторного штрафу, сума подвоюється) з одночасним внесенням доЄдиного реєстру боржників;

- надсилає до органу досудового розслідування повідомлення про вчинення боржником кримінального правопорушення;

- звертається з поданням про тимчасове обмеження боржника у праві покидати територію України до суду;

- виносить постанову про заборону керувати автомобілем;

- вживає інші заходи примусового виконання рішення, передбачені законом.

У разі виконання рішення батьком чи матір’ю, який проживає з дитиною, виконавець складає акт та виносить постанову про закінчення виконавчого провадження.Якщо ж у подальшомувиникають перешкоди побаченням з дитиною іншого з батьків, той має право звернутися до державного виконавця із заявою про відновлення виконавчого провадження. Після цього державний виконавець повторно здійснює перераховані вищезаходи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування