A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Вересень смутку і вдячності

Дата: 21.09.2018 14:59
Кількість переглядів: 600

Фото без описуХоває свій смуток тихий вересень. Приносить у душу тривожні спогади і роздуми. 22 вересня – День партизанської слави.

Все менше серед нас залишається тих, хто пам’ятає біль буремних років Другої Світової війни. Але всі ми мусимо берегти у своїй пам’яті і серцях світлий спомин про тих, хто на собі відчув усю трагедію кровопролитної війни. Бо зачепила вона крилом кожну українську родину. Захищали і відстоювали волю і свободу рідної землі від фашистських загарбників не лише воїни на фронтах, а й звичайні люди, жінки, діти, відстоювали її тяжкою працею в тилу, сміливою підпільною діяльністю прямісінько у лігві ворога.

Гордиться партизанською славою і наша Тальнівщина. Живуть у спогадах земляків героїчні вчинки підпільників, серед яких було багато молоді і дітей.

На сьогодні в районі залишилася одна партизанка – Марія Юрпольська із Романівки.

Юним дівчам допомагала Марія підпільникам, носила їсти, передавала важливу інформацію. Де бралася мужність у дитячому серденьку, - жінка зараз не хоче пригадувати. Та й соромиться особливої уваги.

Щороку цей день нагадує їй тяжкі роки дитинства і юності.

Зустрічаючи гостей на залитому сонцем подвір'ї, старенька щиро ніяковіє та дякую за турботу. Вітали зі святом Марію Онуфріївну заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, радник голови райради Олександр Дімітров, сільський голова Галина Полійчук, а також представник АТМ „Тальне“.

Низький уклін Вам і безмежна вдячність, Маріє Онуфріївно, миру і міцного здоров'я!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування