A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Крок до вирішення екологічних питань

Дата: 07.09.2018 14:57
Кількість переглядів: 715

Фото без описуПитання екологічної безпеки району – одне з пріоритетних напрямків роботи. Роботи складної і непередбачуваної. Аж надто, коли проблеми нагнітаються штучно: місцеві газети поширюють неперевірену і неправдиву інформацію.

Останнім часом загострилася ситуація навколо роботи цукрового заводу, який ось-ось має розпочати сезон цукроваріння. Місцеві жителі, особливо ті, які мешкають поблизу Тальянки, неодноразово висловлювали стурбованість можливим забрудненням річки, внаслідок несанкціонованого скиду води. Нагнітали соціальну напругу і деякі журналісти непрофесійними публікаціями.

Це питання постало до обговорення на зустрічі із народним депутатом Геннадієм Бобовим, яка відбулася за ініціативи керівників району. На зустрічі побували голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко, голова районної ради Валентина Любомська, сільський голова Колодистого Олексій Сарана. Керівники району також порушили питання фінансування ремонту доріг на території району, водозабезпечення села Колодистого (округ Г. Бобова) та інші.

Що ж до можливих екологічних проблем, пов'язаних із роботою цукрозаводу, - то побоювання є безпідставними, - запевнив директор Іван Шкребтій.

Щоб переконатися в цьому, вчора Василь Клименко спільно зі своїм заступником Володимиром Гречкою та представником ГО „Зелений світ“, головою Громадської ради при Тальнівській міській раді Олександром Овчаренком відвідали підприємство.

Директор Іван Шкребтій наголосив, що завод розпочне цьогорічний сезон згідно нових технологій міжнародного зразка FASP.

- Виробничий процес на заводі – це замкнений цикл, - розповів Іван Миколайович. – Вода після миття буряка потрапляє у „трубозабірники“, а далі на поля фільтрації. На випадок аварійної ситуації – у нас є  так зване „Жукове озеро“ – це стара жомова яма, яку ми почистили і належно підготували до початку сезону. Тут працює група насосів, які воду із озера відкачуватимуть знову ж таки на поля фільтрації. Градільня працює також по принципу замкненого циклу. Ми забираємо воду зі ставка для охолодження пари, і знову по трубопроводах повертається та ж сама вода. Звичайно від конденсату її кількість дещо збільшується. Підвищується і температура. Але ми не перевищуємо гранично допустимих норм. Згідно яких можемо скидати не більше 27 кубів води на годину, а її температура може перевищувати температуру навколишнього середовища не більше як на 10-15 градусів. Ми чітко дотримуємося таких норм. І навіть працюємо над удосконаленням обладнання та механізмів, щоб ще зменшити викиди.

- Так, завод, дійсно, змінився, -  відзначив Олександр Овчаренко. – Я на власні очі переконався, як тут все облаштовано якісно та безпечно і для працівників, і для навколишнього середовища. Необхідно цю інформацію донести до жителів міста. А що ж, насправді, забруднює річку, ми активісти „Зеленого світу“ будемо розбиратися далі.

Підсумовуючи робочу зустріч, Василь Клименко наголосив, що екологічні питання і надалі залишаються на контролі районної влади. Та надзвичайнонеобхідною тут є співпраця і органів виконавчої влади, і місцевого самоврядування, і громадськості.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування