A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Тільки разом збережемо незалежність!

Дата: 22.01.2019 14:55
Кількість переглядів: 672

"Тільки разом збережемо незалежність!"

  Під таким символічним гаслом відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення Дня Соборності України.

       22 січня, в обідню пору, біля пам'ятника Героям Небесної Сотні, що в центрі Тального, зібралися усі, кому небайдужа доля нашого народу, нашої держави, її майбутнього.

      В урочистостях взяли участь керівники району та міської об'єднаної громади, представники різних громадських організацій, учасники Революції Гідності, учасники антитерористичної операції та операції об'єднаних сил на Сході країни.

- У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську академію. Україна виколисала велетнів сили і духу, таких як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський… Цей перелік можна продовжити й іменами сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини.

     Голос ведучого відлунює в душі гордістю, що кожен з нас є частинкою великого народу, і сьогоднішній день теж буде вписаний у нашу історію. Як вписані щирою вдячністю і повагою героїзм та самопожертва українських патріотів, захисників.

  - Наша сила у єдності, - звернувся до присутніх тальнівець Петро Каплюченко, а він про це знає не з чужих слів. Захищаючи недоторканність держави під час антитерористичної операції, переконувався не раз, як важливо бути разом у найскрутніших ситуаціях, як необхідна підтримка у складний час випробувань. 

  –  Коли ми будемо послідовними і єдиними у своїх вчинках, у щоденній праці, у вирішенні важливих завдань, тоді Україна буде єдиною, буде сильною і незалежною.

    Вшановуючи світлу пам'ять усіх, хто віддав життя за Україну, присутні поклали квіти до пам'ятника Героям Небесної Сотні та гетьманам України.

   На честь сторіччя підписання договору, який увійшов в історію як «Акт злуки» та 22 січня 1919 року був оприлюднений в Києві на Софіївській площі, учасники урочистостей долучилися до розгортання прапора нашої Незалежної держави. Це був своєрідний ланцюг єднання, єднання душ і помислів, єднання любові до Батьківщини, єднання віри у її майбутнє…

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування