A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Із засідання колегії. Щодо оптимізації освітньої мережі

Дата: 28.01.2019 14:22
Кількість переглядів: 510

Фото без опису25 січня відбулося розширене засідання колегії Тальнівської райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови Володимира Гречки, за участю депутатів районної ради, сільських голів, представників громадськості, ЗМІ.

До розгляду постало вкрай актуальне питання оптимізації освітньої мережі району.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль проінформувала:

- На виконання доручення першого заступника голови райдержадміністрації Гречки В.В. від 04.01.2019 № 1-Д в закладах загальної середньої освіти району: Глибочківському, Онопріївському, Павлівськопершому, Романівському, Кобриновогребельському, Лащівському, Заліському, Колодистенському навчально-виховних комплексах та  Корсунській загальноосвітній школі було проведено загальношкільні батьківські збори, на яких були також присутні сільські голови, орендарі землі, засоби масової інформації та представники райдержадміністрації: заступник голови Півторак Т.О., начальник фінансового управління Шпичак Н.В., начальник відділу освіти Коваль Л.В. На зборах було обговорено питання реорганізації закладів освіти. Проблеми, які переважно озвучувались  - потреба коштів на функціонування закладів, наявність шкільних автобусів, якість доріг, харчування та вторинна зайнятість  дітей.

Ці ж питання знову постали до обговорення на засіданні колегії. Зокрема, депутат районної ради, директор Колодистенського НВК Валентина Сарана наголосила, як би не проходила реорганізація, на першому місці має бути безпека дітей.

Член колегії, голова спілки підприємців району Олена Бабій висловила свою думку: якщо зараз ми не вирішимо питання з реорганізацією, не вивільнимо кошти, які нераціонально використовуються на утримання великих шкільних приміщень, де навчається по 15-20 дітей, то ми не зможемо і безпеку дітям та їхнім батькам гарантувати. Бо коштів на придбання хоча б одного нового „шкільного автобуса“ чи ремонт доріг – не буде. Що вже говорити про сучасне обладнання і якість освітніх послуг?..  

- Кожному з нас і мені особисто болить ця проблема, - підкреслив перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка. – Але ми повинні забезпечити наших дітей якісною освітою. Так, мусимо приймати непопулярні рішення, хоча це потрібно було робити років 15 тому. Не будемо шукати винних, а конструктивно підходити до розв'язання проблем. З цією метою і проводилася роз'яснювальна робота у навчальних закладах, відбувалися зустрічі із батьками, педагогами, громадськістю, щоб врахувати їхню думку. У ході роботи по оптимізації освітньої мережі також проведена нарада з питань співпраці Тальнівської районної державної адміністрації та Тальнівської об’єднаної територіальної громади по організації надання освітніх послуг, оскільки частина батьків висловила своє побажання щодо подальшого навчання їхніх дітей в закладах освіти м. Тального та Соколівоцькій загальноосвітній школі. Я вдячний за розуміння, адже було досягнуто домовленості про подальше навчання, підвезення учнів та оптимізацію руху наявних шкільних автобусів. Вивільнений фінансовий ресурс ми зможемо спрямувати на поліпшення умов навчання, осучаснення матеріально-технічної бази, купівлю „шкільного автобуса“ тощо.

- Давайте будемо дивитися наперед, - звернулася голова районної ради Валентина Любомська. – Реформи не зупинити. І це наша спільна відповідальність, якщо ми не відреагуємо вчасно, то набагато більше втратимо у майбутньому. Тому потрібно разом приймати рішення щодо оптимізації освіти. І перед тим, як виносити його на розгляд депутатів районної ради, які представляють інтереси своїх населених пунктів і будуть, безперечно, консультуватися на місцях, потрібно все комплексно обґрунтувати.

За підсумками розгляду цього питання на засіданні колегії було дано відділу освіти доручення підготувати проект рішення щодо оптимізації освітньої мережі для винесення на розгляд сесії районної ради.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування