A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

У жовтні 2018 року внесено зміни у порядок призначення субсидії

Дата: 09.11.2018 14:02
Кількість переглядів: 700

У жовтні 2018 року внесено зміни у порядок призначення субсидії

 

17 жовтня 2018 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 841 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою внесено наступні  зміни до  порядку надання житлових субсидій (застосовується  з 01.10.2018 року). 

 

Термін, на який призначається субсидія

 Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг тепер призначатиметься з місяця звернення за її призначенням до кінця опалювального сезону і розраховуватиметься окремо на неопалювальний та опалювальний сезони.

Всім домогосподарствам, яким субсидія була призначена на неопалювальний сезон 2018 року, проводиться розрахунок розміру субсидії на опалювальний сезон без повторного звернення.

Розрахунок розміру субсидії на опалювальний сезон таким домогосподарствам проводиться на підставі доходів за І-ІІ квартали поточного року.  

 

Призначення субсидії на понаднормову площу житла

Доповнено перелік осіб, яким житлову субсидію може бути призначено за рішенням комісії на понаднормову площу житла, громадянам, які:

- отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або по інвалідності,

- досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, і отримують пенсію за вислугою років;

- отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

 

Призначення субсидії домогосподарствам

з великою площею житла

З 1 жовтня 2018 року при визначенні права на отримання субсидії враховується не загальна площа житлового приміщення, а опалювальна.

Субсидія не призначається, якщо опалювана площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 200 кв. метрів для індивідуальних будинків. При цьому ця норма не поширюватиметься  на багатодітні сім’ї.

За рішенням комісії субсидія може бути призначена, якщо у житловому приміщенні (будинку) оформлено два і більше окремих особових рахунки, за умови, що опалювана площа частини житлового приміщення кожного домогосподарства, на яку призначається субсидія, не перевищує 120 кв. метрів для квартири, 200 кв. метрів для індивідуального будинку.

 

Відмова у  призначенні субсидії за наявності

заборгованості зі сплати аліментів

Змінами передбачено, що субсидія не може бути призначена (у т. ч. за рішенням комісії) у випадку, коли у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які за даними Єдиного реєстру боржників мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад З місяці (крім осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря).

 

Обрахування сукупного доходу

Уточнено, що для розрахунку житлової субсидії враховуються нараховані доходи членів домогосподарства. При цьому, як і раніше, розмір заробітної плати враховується після сплати податку на доходи фізичних осіб.

Перелік доходів, які враховуються під час призначення житлової субсидії доповнено грошовими переказами, отриманими із-за кордону (на підставі задекларованих сум), а які не враховуються, - сплаченими аліментами (за умови документального підтвердження фактичної сплати) та спеціальною бюджетною дотацією за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

 

Призначення субсидії особам, що перебували за кордоном

 З метою урегулювання питання призначення субсидії домогосподарству, до складу якого входять заробітчани, що перебувають за кордоном понад 2 місяці протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, надано можливість комісіям приймати рішення щодо призначення субсидії, якщо такими особами підтверджено легалізованими в Україні документами набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення. Відповідний перелік розміщено на веб-сайті Мінсоцполітики.  

 

Нормативне врегулювання окремих питань

Нормативно врегульоване питання призначення субсидії офіційно працевлаштованим особам, за яких роботодавцем не сплачено ЄСВ (субсидія їм призначатиметься на загальних підставах за умови підтвердження заборгованості роботодавця із виплати заробітної плати та сплати ЄСВ).

Визначено, що заява і декларація не можуть бути розглянуті, коли до них не внесено у повному обсязі всі передбачені формами дані.

 

Сплата за послуги отримувачами субсидії

 Громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця сплачувати обов’язкову частку платежу. У разі коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування