A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Стратегічний план району. Із засідання районної Ради регіонального розвитку

Дата: 17.12.2018 13:02
Кількість переглядів: 412

Фото без описуПерший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка: „Розробка стратегії регіонального розвитку повинна базуватися на чіткому розумінні дієвості перспективних програм в умовах об'єднання району в одну громаду“.

 

Такою була одна із тез засідання районної Ради регіонального розвитку, що відбулося 14 грудня 2018 року в залі засідань районної ради.

 У роботі засідання взяли участь керівники району, міський та сільські голови, голови постійних комісій районної ради, запрошені.

 Фото без описуВідкрили зібрання перший заступник голови райдержадміністрації  Володимир Гречка  та  голова районної ради Валентина Любомська.

- Сьогодні наше завдання - намітити Стратегічний план, - наголосив Володимир Гречка. – Пріоритетні напрямки мусимо визначити самі на місцях. Адже кожне наше село має особливість і свій потенціал. Тож органи місцевого самоврядування, опираючись на ініціативних жителів своєї громади, мусять представити чітке бачення, розробити свій план розвитку. Який у подальшому стане частинкою Стратегічного плану району, області, держави в цілому.

- Ключова мета зустрічі – вдосконалення конструктивного діалогу між владою, громадськістю та місцевим самоврядуванням і на основі цього вироблення перспективного плану розвитку району, - відзначила Валентина Любомська. - Звичайно, що реформи розраховані не на один день. Тому спрацювати потрібно так, щоб наші дії були максимально ефективними, а  перспективні плани розвитку дали можливість вирішити важливі для людей питання.

 

Основні напрямки Стратегічного плану – сільська медицина, дошкільна та середня освіта, центри безпеки, екологія, туризм, розвиток бізнесу.

 

 З інформацією про перспективи розвитку економічного потенціалу району  виступив начальник управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Віталій Захарчук, також зазначив:

 

„При формуванні економічного розвитку одним із важливих напрямків підвищення доходів сільських домогосподарств є розвиток сільськогосподарської кооперації. Створення обслуговуючих кооперативів з вирощування зернових культур, з переробки молока, охолодження та заморозки ягід тощо.“

 

 

З існуючими проблемами в галузі освіти, шляхами їх вирішення та перспективи розвитку на 2019-2021 роки ознайомила начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль, наголосивши:

„У перспективі – завершення оптимізації освітньої мережі. При цьому зекономлені кошти будуть спрямовані на придбання шкільних автобусів. Важливим залишається питання напрацювання механізму використання вивільнених приміщень. Серед пріоритетних напрямків – розвиток інклюзивної освіти.“

 

До обговорення постало питання про основні завдання медичної реформи на 2019-2021 роки та проблемами розвитку медичної галузі. Головний лікар Тальнівської центральної лікарні Олег Солодько відзначив:

„Наразі лікарня багатопрофільна. У перспективі госпітальних округів – необхідно звернути увагу на оптимальне забезпечення терапевтичного відділення.“

 

Також були розглянуті напрямки та проекти, що сприяють  соціально-економічному розвитку сільських територій району; пріоритетні завдання в екологічному напрямку та збереження довкілля, а також  розглянуто ключові завдання, що сприятимуть  збільшенню надходжень до місцевих бюджетів.

 Результати обговорення підсумував Володимир Гречка, відзначивши, що тільки спільними діями ми зможемо досягти результату і успішно втілити в життя головні завдання розробленої Стратегії.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування