A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Аналіз виконаної роботи, вирішення проблем, ґрунтовне планування. Із координаційної наради 19.03.2019

Дата: 20.03.2019 12:51
Кількість переглядів: 750

Фото без описуКоординація роботи органів виконавчої влади та інших служб в районі, підвищення результативності, поліпшення якості рівня надання послуг населенню – такою була головна мета координаційної наради, яку 19 березня провела голова Тальнівської райдержадміністрації Валентина Любомська.

Валентина Олександрівна наголосила на важливості щотижневого аналізу виконаної роботи та подальшого її ґрунтовного планування. Обов'язково потрібно визначати проблеми, які перешкоджають досягненню бажаних результатів, та надавати власні пропозиції і бачення вирішення таких ситуацій.

Одним із резонансних на сьогодні питань, є виплата монетизованих субсидій. Тому начальник управління соціального захисту населення Тетяна Маринченко проінформувала про всі нововведення. Відповідну роз'яснювальну роботу вона  та її працівники проводять по селах, відвідуючи конференції, індивідуально по телефону та під час прийомів громадян. Також роз'яснювальні матеріали опубліковані у місцевих ЗМІ, на сайті райдержадміністрації та у соціальних мережах.

Завідуюча сектором культури Оксана Щербатюк повідомила про заплановані заходи: участь народного аматорського вокального тріо «ДОЖНИЦЯ» в обласному святі на честь Порфирія Демуцького,  зразкового хореографічного колективу «АРАБЕСК» в обласному  огляді колективів хореографічного жанру. Продовжуються звітні концерти, які є дуже цікавими і яскравими, збирають повні зали глядачів. У цю неділю звітуватимуть Романівський та Корсунський сільські будинки культури. Розпочалася підготовка до конкурсу „Мамо рідна, ти моя молитва“.

Про роботу ЦНАПу розповіла адміністратор Оксана Чорна. Було відзначено, що ЦНАП,  а також державні реєстратори обслуговують жителів і району, і Тальнівської ОТГ, втім субвенції, хоча б на купівлю паперу і заправку картриджів для видачі довідок відвідувачам, міська рада не надає.

З цього приводу Валентина Любомська дала завдання провести спільну нараду із представниками ОТГ та узгодити подальшу співпрацю у цьому напрямку.

Директор Тальнівської філії Центру зайнятості Світлана Савченко повідомила, що наразі на обліку перебуває 773 особи. Вакансій подано 93, проти 218 у минулому році в аналогічний період, хоча вже розпочався сезон сільськогосподарських робіт, і  процес працевлаштування має бути активнішим. Тому було дане доручення голови райдержадміністрації – провести порівняльний аналіз по сільськогосподарських підприємствах з метою легалізації робочих місць.

Начальник Тальнівського відділення Пенсійного фонду Наталя Толдонова відзначила, що з 1 березня проведено перерахунок пенсій. Із 12 тисяч 667 осіб пенсійного віку для 1310 пенсіонерів – розмір пенсії не зріс зовсім, це пов'язано із малим стажем та невеликою заробітною платнею. Активно ведеться роз'яснювальна робота для зняття соціальної напруги.

Начальник відділення Держгеокадастру Геннадій Сикалов проінформував про роботу щодо перевірок окремих сільгосппідприємтсв на виявлення земельних ділянок, які використовуються самовільно або не за призначенням. Також повідомив про внесення змін у кадастрові номери та про виставлення земельних ділянок державної власності у населених пунктах на аукціон. Було дано доручення: після завершення процесу внесення змін у кадастрові номери провести роз'яснення для населення, власників земельних ділянок. По землі, виставленій на аукціон – чітко вияснити і узгодити питання щодо резервування 25% таких ділянок для надання їх учасникам АТО.

Про наслідки негоди, яка вирувала 11 березня, проінформував завідуючий сектором надзвичайних ситуацій Сергій Копернак. Кошти на ліквідацію наслідків стихії виділено з резервного фонду районного бюджету. Зараз сектор працює над підготовкою до проведення в районі командно-штабних навчань з цивільного захисту, які відбудуться 3-4 квітня.

Начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Микола Белінський проінформував, як іде процес підготовки до ремонту доріг: процедура погодження, виділення коштів, оголошення тендеру тощо. Окремим доручення прозвучало – взяти під особистий контроль завершення виготовлення генерального плану у селі Тальянки, адже від цього залежить подальша співпраця з потенційним інвестором.

Головний лікар ЦРЛ Олег Солодько прозвітував про завершення ремонту покрівлі після стихії та планового ремонту лабораторії. Олег Володимирович, на виконання доручення голови, проаналізував механізм проходження медоглядів з метою усунення недоліків та максимального спрощення для зручності пацієнтів.

Головний лікар ЦПМСД Анна Данилюк повідомила, що лише 68,7% жителів заключили декларації з сімейними лікарями. Відчутна кадрова проблема, деякі лікарі  заключають угоди понад норму. Тому ведеться активна співпраця із Профспілкою та колегами з інших районів для залучення сімейних лікарів. Наразі три лікарі перебувають  „у резерві“ – один у декреті, два мають іншу кваліфікацію, але планують пройти необхідне навчання, яке розпочнеться з вересня місяця цього року.

Про роботу із сім'ями, які потрапили у складні життєві обставини, проінформували директор Центру соціальних служб Руслана Івченко та начальник Служби у справах дітей Микола Писар. Було відзначено проблему, що у районі немає бажаючих створювати прийомні сім'ї та будинки сімейного типу.

Військовий комісар Валерій Кудла повідомив, що з 1 березня триває весняний призов. Плановий показник для району – 40 осіб. Найбільшою проблемою є неявка до військомату осіб призовного віку. Списки таких передані у міську та сільські ради, поліцію.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Віталій Карпук ознайомив усіх із планом проведення звітів про виконання районних програм. План буде доведений до всіх виконавців.

Підсумовуючи, Валентина Олександрівна дала ряд доручень і завдань по кожному напрямку роботи, звернувши увагу на якісне та вчасне їх виконання. Наголосила на важливості постійного ведення роз'яснювальної роботи серед населення, зокрема, порекомендувала брати участь у конференціях жителів сіл, які розпочалися з березня, щоб безпосередньо на зустрічах обговорювати проблемні питання, доносити об'єктивну, чітку і зрозумілу інформацію щодо змін, нововведень, реформ у різних галузях.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування