A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

З нагоди відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю

Дата: 06.12.2018 12:37
Кількість переглядів: 402

 

     Фото без опису 30 листопада 2018 року з нагоди відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю та в рамках проведення Всеукраїнської декади зайнятості у Тальнівській районній філії Черкаського ОЦЗ відбулося засідання «круглого столу» на тему «Інвалідність – не вирок». 
    Метою робочої зустрічі було обговорення шляхів забезпечення соціального захисту осіб з інвалідністю, надання їм всебічної допомоги щодо психологічної та професійної реабілітації, соціальної адаптації, пошуку роботи та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.
    В роботі «круглого столу» взяли участь соціальні партнери: фахівець УСЗН Тальнівської районної державної адміністрації, начальник відділу обслуговування громадян Звенигородського об’єднання управління Пенсійного фонду, заступник головного лікаря з ЕТМ Тальнівської центральної районної лікарні, начальник відділу Тальнівського бюро правової допомоги та психолог Тальнівської центральної районної лікарні. Також захід відвідали 29 безробітних з обмеженими фізичними можливостями, з них 2 учасників АТО, які мають інвалідність. 
  Відкрила захід директор Тальнівської районної філії Світлана Савченко, яка ознайомила учасників з основними напрямками роботи служби зайнятості щодо вирішення питання працевлаштування людей з інвалідністю, проблемами та перспективами роботи з цією категорією осіб. Звернула увагу на запроваджені сучасні електронні сервіси служби зайнятості, які особливо стануть зручними для людей з обмеженими фізичними можливостями.
  Засідання «круглого столу» проходило у формі дискусії, де активно виступили представники соціальних партнерів та розповіли про свої послуги, які надають особам з інвалідністю, це – компенсаційні виплати інвалідам, забезпечення ліками та засобами реабілітації, путівками на санітарно-курортне лікування, пенсійне забезпечення, надання безоплатної правової допомоги та психологічної підтримки, тощо. Безробітні в свою чергу задавали запитання запрошеним та отримали на них вичерпні відповіді. 
   Підсумком круглого столу було прийняття рекомендацій та пропозицій щодо подальшої співпраці.
  

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування