A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Питання «Про співробітництво територіальних громад району з питань спільного фінансування закладів охорони здоров’я комунальної форми власності»

Дата: 25.07.2018 12:36
Кількість переглядів: 820

Фото без описуКонсультативно-координаційною радою з питань місцевого самоврядування при голові Тальнівської районної ради  від 26.06.2018 № 2-1 розглядалося питання «Про співробітництво територіальних громад району з питань спільного фінансування закладів охорони здоров’я комунальної форми власності» та було прийнято рішення  утворити комісію щодо детального вивчення даного питання.  

До складу комісії увійшли депутати районної ради, представники Тальнівської міської ради, зокрема міський голова Олексій Юрченко, начальники окремих підрозділів райдержадміністрації та керівники закладів охорони здоров’я  та соціального захисту.

Минулого тижня відбулося засідання комісії, на якому були присутні голова райдержадміністрації В.Клименко та голова районної ради В.Любомська.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак довела до відома присутніх, що в районі існують значні проблеми з недофінансуванням закладів соціальної сфери, які обслуговують населення всього району, в тому числі і жителів об'єднаної територіальної громади. Це Тальнівська центральна районна лікарня, центр первинної медико-санітарної допомоги, територіальний центр соціального обслуговування одиноких непрацездатних громадян, реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю.

Фахівцями фінансового управління було здійснено розрахунки дефіциту коштів на одну особу у фінансуванні кожної галузі. Відповідно до кількості жителів громади та сіл району співфінансування має бути приблизно порівну. Для прикладу: на центральну районну лікарню з мінімальної потреби на рік 31 млн. грн. надано державної медичної субвенції лише 21 млн. грн. Отже, решту коштів на утримання закладу слід виділяти з місцевих бюджетів (району та громади), пропорційно до кількості жителів. З районного бюджету цьогоріч вже виділено понад 5 млн. власних коштів, які використані у першому півріччі. Тому, для забезпечення фінансування лише захищених статей, а це виплата заробітної плати лікарям, енергоносії, у другому півріччі - таку ж суму має виділити і міська рада за  медичне обслуговування  жителів громади.  

Члени комісії одностайно зазначили, що проблему фінансування закладів охорони здоров’я та соціального захисту слід вирішувати спільно, адже ці заклади надають послуги як жителям громади так  і жителям сіл району. З цим погодилися і представники бюджетної комісії міської ради, які зазначили що дане питання буде вивчене та винесене на погоджувальну раду при Тальнівській міській раді з подальшим розглядом на черговій сесії міської ради, яка відбудеться  31 липня.

За підсумками засідання фінансовим управлінням райдержадміністрації та міської ради рекомендовано обмінятися уточненими розрахунками потреби у коштах на співфінансування закладів охорони  здоров’я та соціального захисту.

 Після розгляду питання на сесії міської ради, комісія має надати районній раді пропозиції щодо забезпечення фінансування закладів охорони здоров’я та соціального захисту в районі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування