A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Герої не вмирають! Євген Геш

Дата: 05.03.2018 12:36
Кількість переглядів: 636

Фото без опису

Сьогодні, 5 березня, йому виповнилося б тридцять один…

Євген Геш загинув 29 жовтня 2014-го року у бою з російськими бойовиками поблизу села Сокільники Новоайдарського району. Військовики потрапили у засідку, їхній БТР підбили терористи. Геш кулеметним вогнем прикривав відхід групи, чим врятував життя побратимів. Група, котра змогла відійти, бачила, як БТР горів/ Тіло Євгена не знайдено.

Він служив навідником-кулеметником у 2-ому десантному аеромобільному батальйоні 80-ої окремої десантно-штурмової бригади.

Указом Президента України №282/2015 від 23 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", наш земляк Євген Геш нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У Євгена залишилися батьки та син, які проживають у селі Степне Тальнівського району.

На знак вшанування пам’яті про мужнього солдата-захисника вцентрі міста на пам'ятнику "Героям Небесної Сотні" встановлена меморіальна дошка.

5 березня Тальнівщина згадує героїзм свого земляка. Приєднуючись подумками до слів вшанування і вдячності усіх, хто знав Євгена сміливим воїном, вірним бойовим побратимом, свідомим громадянином, низько схиляємо голови: «Світла тобі пам’ять, солдате»!

Цього дня до меморіальної дошки Євгену Гешу керівництвом району було покладено квіти…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування