A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Перший інвестиційний круглий стіл

Дата: 26.02.2018 12:29
Кількість переглядів: 551

Фото без опису

26 лютого у залі засідань Тальнівської районної ради відбувся круглий стіл інвестицій на тему: «Можливості залучення фінансування в агропромисловий комплекс Тальнівського району».

Експертом заходу виступив Волкотруб Олександр Олександрович  генеральний директор «Еmpyrial architects», представник в Україні інвестиційних компаній Польщі, Франції, Італії, Китаю та Казахстану.

На зустріч були запрошені представники сільських та Тальнівської об’єднаної територіальної громад, сільськогосподарських підприємств та організацій.

На початку зустрічі учасників круглого столу привітали голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко та голова районної ради Валентина Любомська.

Вони відзначили, що район повинен працювати на перспективу, і дуже важливо зараз відходити від розуміння того, що ми є сировиною базою, а й самим вчитися переробляти власну продукцію, залучаючи інвестиційні кошти.

Допомогти розібратися у можливостях залучення інвестицій – саме таким і було покликання цієї зустрічі. І ті, хто зацікавився темою зібрання, хто прийшов на зустріч – це люди, які думають про завтрашній день.

На жаль, дуже мало із запрошених відгукнулися і завітали на круглий стіл.

- Прикро, що немає сьогодні представників керівництва об’єднаної територіальної громади, - відзначив Василь Клименко. – Адже ми всі розуміємо, що майбутнє нашої держави за територіальними громадами, які сьогодні мають найбільші можливості і сприяння у власній розбудові, у реалізації економічного потенціалу. Але для цього необхідні самостійні кроки. І сьогоднішня зустріч з експертом – це і є один з таких кроків.

Олександр Волкотруб родом із Тальнівщини, працює у Львові. І він сьогодні готовий допомагати Тальнівщині виходити на новий рівень економічного розвитку. При знайомстві він окреслив мету свого візиту як організацію співпраці тальнівців із його міжнародними партнерами.

Пан Олександр зробив невелику презентацію компаній, які готові вкладати інвестиції в Україні. Звернув увагу на критерії вибору інвесторами об’єктів для інвестування.

А далі запропонував присутнім висловити власні конкретні ідеї, над якими можна працювати задля подальшого залучення коштів міжнародних партнерів.

Отож, прозвучали пропозиції щодо будівництва міні-лінії для переробки часнику у «брикети» чи олію; про відкриття швейної майстерні; про розширення об’ємів виробництва на Мошурівському консервному заводі; про використання капітальних приміщень колишніх школи, дитсадочка і будинку культури у Гордашівці тощо.

Олександр Волкотруб запропонував для початку виготовити інвестиційний каталог Тальнівщини, також необхідно детально опрацювати питання виготовлення проектної документації, яка має зацікавити інвестора, переконати його в економічній доцільності інвестування.

На засіданні круглого столу було відзначено, що співпраця «Еmpyrial architects», директором якої є пан Олександр, буде вестися через управління агропромислового та економічного розвитку Тальнівської райдержадміністрації. Керівництво району зацікавлене у позитивних результатах такої співпраці і всіляко сприятиме її налагодженню з міжнародними партнерами для залучення інвестицій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування