A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Конференція жителів села Лащова

Дата: 24.05.2018 12:27
Кількість переглядів: 561

Фото без опису23 травня у селі Лащова відбулася конференція жителів села.

У її роботі взяли участь голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко, голова районної ради Валентина Любомська, начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталя Шпичак, начальник відділу освіти Лариса Коваль, начальник Тальнівського відділення податкової інспекції Олександр Маринченко, а також помічник народного депутата Валентина Ничипоренка Іван Кушніренко та представники сільськогосподарських підприємств, що працюють на підвідомчій території.

Перш ніж розпочати засідання, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які загинули у зоні АТО, а також односельців, що відійшли у вічність.

У своєму звіті за 2017 році сільський голова Таміла Дворнікова, насамперед, розповіла про жителів села. Відзначила, що у Лащовій - 450 жителів, з них 350 дорослих, 80 дітей до 18 років. У 2017 році народилося п'ятеро немовлят, і одне з початку цього року.

І як би не було прикро, але утримувати шкільний заклад із такою кількістю учнів практично неможливо. Тому відповідно до рішення районної ради від 27.10.2017 року, Лащівському НВК з вересня цього року буде понижено ступінь до початкової ланки. Старші школярі будуть підвозитися до найближчого навчального закладу у Веселий Кут. Тому на часі найважливіше завдання для громади – зберегти початкову школу і працювати над її наповненням згідно нових державних стандартів. У вересні цього року у селі сяде за парти сім першокласників.

Це питання викликало жваве обговорення. Доцільність реорганізації з точки зору фінансових можливостей та надання якісних освітніх послуг пояснили начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталя Шпичак та начальник відділу освіти Лариса Коваль.

Голова райдержадміністрації Василь Клименко звернув увагу присутніх, що єдиним шляхом розвитку села є його приєднання до об'єднаної територіальної громади. Реформа децентралізації відповідає вимогам сьогодення і є реально перспективною. Це шанс на місцях вирішувати власні проблеми, маючи достатній фінансовий ресурс.

З цього ж приводу голова районної ради Валентина Любомська відзначила, що позитивні зміни на місцях забезпечить комплексна реалізація реформ освіти, медицини, державного управління та децентралізації.  Потрібно вчитися відходити від стереотипів минулого, і зараз, як би не було болісно, приймати чіткі рішення на перспективу. Адже зекономлені кошти через оптимізацію чи реорганізацію уже зараз можна було б використовувати на розвиток села.

Після обговорення до проекту рішення конференції було внесено пропозицію про скликання робочої зустрічі жителів села щодо вирішення перспективності приєднання до Тальнівської ОТГ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування