A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Вшанування Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2018 12:23
Кількість переглядів: 487

А сотню вже зустріли небеса…                                                     Летіли легко, хоч Майдан ридав…                                                 І з кров´ю перемішана сльоза…

Двадцяте лютого. Ми вшановуємо світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Вони віддали життя за найсвітлішу свою мрію – жити у вільній, незалежній, щасливій країні. Тепер ми маємо разом втілити цю мрію.

До пам’ятника Героям Небесної Сотні, що у центрі Тального, прийшли всі, хто хотів засвідчити свою шану і вдячність величному подвигу в ім’я України.

У невеликому мітингу взяли участь голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко, голова районної ради Валентина Любомська, міський голова Олексій Юрченко, учасники АТО, волонтери, представники громадських організацій, небайдужі тальнівчани.

- Сьогодні ми вшановуємо тих, хто поклав життя заради майбутнього нашої держави, - звернувся до присутніх Василь Клименко. - Ми низько схиляємо голови перед самопожертвою мужніх Героїв Небесної Сотні. Ніколи не забудемо той вирішальний і переломний момент. За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість.   Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.Небесна Сотня – це як символ патріотизму і величної любові до рідної землі. Серед її Героїв  і наш земляк – Юрій Паращук. Сотні і тисячі найкращих синів і доньок України продовжили справу Небесної Сотні, ставши на захист цілісності держави, віддаючи життя за її незалежність. Зазнала тяжких втрат і Тальнівщина, оплакуючи своїх солдатів-захисників, які полягли на Сході України. Знову  на днях прощалися тальнівці зі своїм земляком Артемом Жовтобрюхом. Вшановуючи світлу пам'ять загиблих співвітчизників - наше завдання і громадянський обов’язок – об’єднавши зусилля, разом розбудовувати незалежну і сильну державу, обравши шлях демократії і миру.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв-захисників, які віддали життя за мирне майбутнє. Потім до пам’ятника було покладено квіти.

Опісля у Петропавлівському храмі УПЦ Київського патріархату отець Михайло Василюк відправив панахиду за загиблими Героями Небесної Сотні, в тому числі і за Юрієм Паращуком. Настоятель храму прочитав молитву за упокій душ українських борців за незалежність нашої Батьківщини.

Вшанувати героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності та боїв на Сході України, прийшли міський голова Олексій Юрченко, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, радник голови районної ради Віталій Чалий, учасник АТО Андрій Цибулько та небайдужі жителі міста.

Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…

Вічна слава Героям України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування