A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Кажуть, краще один раз побачити, ніж сто раз почути

Дата: 15.11.2018 12:13
Кількість переглядів: 2057

    Фото без описуКажуть, краще один раз побачити, ніж сто раз почути. Ця народна мудрість підкріплена, практично, у всіх сферах людського буття. І ми самі часто переконуємось в тому, що побачене справляє на нас більше враження і надовго залишається в пам’яті, ніж те, про що ми лише почули.  На виконання плану реалізації Програми державної служби зайнятості щодо професійної  орієнтації на 2017 – 2020 роки та з метою сприяння розширенню знань школярів про світ професійної праці, інформування про різноманітність професій і основні правила вибору спеціальностей Тальнівська районна філія 07 листопада організувала  професіографічну екскурсію на підприємство міста ТОВ «КХП «Талне» з іноземними інвестиціями, яке з 1988 року веде успішну діяльність у сфері зберігання зерна та вироблення з нього борошна вищого та першого сортів. У заході взяли участь 26 школярів Тальнівського НВК «загальноосвітньої школи №1-гімназії».

    У ході екскурсії начальник технологічного цеху млина – В’ячеслав Смілянець цікаво та змістовно розповів про професії, які забезпечують технологічний процес виробництва, та їх кваліфікаційні вимоги. Слід зазначити, що під час екскурсії для учнів були створені умови, при яких вони змогли  спостерігати за практичною роботою працівників високої кваліфікації безпосередньо на їхніх робочих місцях. Таке спостереження індивідуального трудового процесу звичайно зробило на учнів сильне враження. Особливо зацікавив хлопців і дівчат «пульт керування» - об’єкт, де проходить автоматичне керування усім керівництвом. Також під час спостережень в учнів виникали питання, на які вони одразу отримували відповіді.

    Учні зрозуміли наскільки повинен бути відповідальний працівник, адже від роботи людини найпростішої професії залежить робота цілого підприємства.

    Організація таких професіографічних зустрічей формує у молоді позитивне ставлення до робітничих професій, розширює світогляд учнів та допомагає у виборі майбутнього професійного шляху. Тому Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості виражає свою щиру вдячність керівнику підприємства Шкоді Тетяні Іванівні за допомогу в організації професіографічної екскурсії.

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування