A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

…Мов невиплакані гіркі сльози

Дата: 16.04.2018 11:55
Кількість переглядів: 566

Фото без описуПомолимось за тих, хто ради нас,

Йшов крізь вогонь і знищував гармати.

Когось забрала куля, когось убив фугас,

І не одна ридає мати…

Сьогодні йому виповнилося б двадцять один…

Та жорстока війна вирвала кривавими пазурами молоде життя, перекреслила майбутнє, навік поселила у серця рідних розпач і біль. Тальнівець, молодий воїн-захисник Артем Жовтобрюх загинув 14 лютого цього року.

Сьогодні, ясного квітневого дня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на фасаді міської школи №3 її випускнику Артему Жовтобрюху.

На заході були присутні мати Артема – Галина Станіславівна, батько – Олег Антонович, сестра Юлія, рідні, друзі, однокласники, бойові побратими.

- Артем прожив коротких двадцять літ. Але життя вимірюється не роками, а добрими справами, - звернувся директор школи Валерій Качан. – Я впевнений, що ім'я Артема, як і всіх наших героїв-захисників, вічно житиме у наших серцях.

Спогадами про сміливого юнака, який мріяв стати військовим і захищати Батьківщину, щиро ділилися його однокласники, класний керівник Лариса Кириленко, бойовий побратим, випускник школи Петро Каплюченко, сільський голова Кривих Колін Ольга Дяченко. Ольга Михайлівна розповіла, що Артем народився у Кривих Колінах, ріс там до шкільного віку, а потім часто гостював у бабусі. Кривоколінська земля прийняла солдата на вічний спочинок. Село пам'ятатиме повік відважного захисника, доброго, щирого хлопчину, його світлу усмішку.

Втираючи сльози, дякувала усім мама Артема, Галина Станіславівна дякувала за гідне пошануванні пам'яті її сина.

Право відкрити меморіальну дошку було надано воїнам АТО та однокласникам Артема Жовтобрюха.

Освячення провів настоятель храму Святих Апостолів Петра і Павла отець Михайло.

Найпершими поклали квіти до пам'ятного місця наймолодші школярі. Однокласники, друзі, побратими, родичі, односельці підходили з квітами і молитвою на устах.

Замайоріли квіти, немов гіркі невиплакані сльози…

Вшанували світлу пам'ять воїна міський голова Олексій Юрченко, заступник голови Тальнівської райдержадміністрації Тетяна Півторак, радник голови районної ради Віталій Чалий, депутати районної ради Людмила Якименко, Валентина Мельник, Василь Данилюк.

Цього ж дня було започатковано два турніри з міні-футболу (серед дітей і дорослих) на кубки Артема Жовтобрюха, гравця Тальнівського футбольного клубу "Скеля".

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування