A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Чорнобиля гіркий полин

Дата: 26.04.2018 11:51
Кількість переглядів: 586

Фото без опису

26 квітня - Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу.

Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу.

Серед них багато жителів і Тальнівського району.

Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Цього дня біля пам'ятного знака жертвам Чорнобиля у Тальному відбувся мітинг-реквієм.

У скорботному заході взяли участь голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко, міський голова Олексій Юрченко, керуючий справами районної ради Віталій Карпук, депутат районної ради, начальник управління соціального захисту населення Тетяна Маринченко. Прийшли ліквідатори з рідними та друзями, молодь, діти. Прийшли з квітами і словами вдячності.

-Тальнівською райдержадміністрацією (управлінням соціального захисту населення) здійснюється ряд заходів, спрямованих на покращення соціального обслуговування постраждалих від вибуху на Чорнобильській АЕС, - наголосив у виступі Василь Клименко. - Запевняю Вас, що й надалі районна влада буде робити усе залежне від неї задля вшанування подвигу ліквідаторів та постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, їхнього належного соціального забезпечення.

Висловлюючи вдячність усім ліквідаторам Василь Клименко спільно з Тетяною Маринченко нагородили грамотами Тальнівської райдержадміністрації та районної ради Анатолія Денисюка та Юрія Карпенка. Також сьогодні серед присутнім були іменинники - Романенко Борис, Коноваленко Віктор, Іванов Юхим, Проценко Віктор, Нишпора Віктор, яким адресувалися теплі слова побажань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування