A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Результат роботи - у співпраці і взаєморозумінні

Дата: 16.01.2018 11:48
Кількість переглядів: 529

16 січня відбулося засідання колегії Тальнівської райдержадміністрації під керівництвом голови Василя Клименка. На засідання було запрошено керівників структурних підрозділів, міського та сільських голів, місцеві ЗМІ.

Перед початком роботи присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників, що загинули на Сході України.

Першим до розгляду постало питання, яке хвилює і стосується кожного з нас: про стан здійснення органами місцевого самоврядування району делегованих повноважень органів виконавчої влади у галузі оборонної роботи. Інформував представник Тальнівського військового комісаріату, капітан Іван Савченко. Підбиваючи підсумки роботи за 2017 рік, він відзначив, що було проведено  оповіщення та відбір резервістів оперативного резерву першої черги та залучено на навчальні збори 31 військовозобов’язаний Тальнівського району. Підвищення  рівня  бойової  підготовки   військовозобов’язаних  відбувалося у навчальних центрах та військових полігонах  Збройних Сил України. Комісаріатом постійно здійснюються перевірки щодо військового обліку та бронювання військовозобов’язаних. Незважаючи на проведену роботу, на ряді підприємств, установ і організацій за останній період значно послабився контроль за веденням військового обліку військовозобов’язаних. Протягом року проводилась робота  з пропагування престижу військової служби за контрактом.  32  військовозобов’язаних  підписали контракт про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України.

Василь Клименко з цього приводу наголосив, що потрібно всім разом співпрацювати, налагоджувати взаєморозуміння із рідними військовозобов’язаних та юнаків призовного віку, проводити роз’яснювальну роботу та заходи для популяризації та підняття престижу військової служби.

Про стан дотримання в районі чинного законодавства України щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення за підсумками відповідного періоду інформувала в.о. начальника організаційно-інформаційного відділу Ольга Мамалига.

Вона наголосила, що урайдержадміністрації забезпечено  проведення першочергового особистого прийому жінок, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня”, інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної праці, Героїв України. Забезпечено  першочерговий  прийом особам спеціального статусу:  учасникам АТО, переселенцям, багатодітним сім’ям, інвалідам та іншим громадянам, які потребують соціального захисту та підтримки. Серед найактуальніших питань – надання матеріальної допомоги на лікування. Так, за минулий рік загальна сума наданої матеріальної допомоги становить – 162,2 тис.грн., яка виплачена 113 особам соціально-незахищених категорій, що звернулися до райдержадміністрації.

Про стан виконавської дисципліни щодо реалізації завдань, визначених законодавчими актами, дорученнями Президента України, іншими органами виконавчої влади вищого рівня, розпорядженнями обласної і районної державної адміністрації за відповідний період інформувала начальник відділу документообігу і контролю апарату райдержадміністрації Оксана Мельник.

Далі на найважливіші моменти життєдіяльності району звернув увагу перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка. Наголосив, що на сьогодні  завдання щодо розчищення від снігу доріг місцевого значення покладено на органи місцевого самоврядування. Тому необхідно врегулювати усі питання і налагодити необхідний механізм роботи. Також Володимир Васильович проінформував про заборону Міністерством надзвичайних ситуацій масового виходу на лід під час проведення релігійного свята Водохреща. Порекомендував сільським головам довести це повідомлення до уваги місцевих жителів.

Завершив Володимир Гречка свій виступ позитивними новинами. Він відзначив, що результатом співпраці за минулий рік керівництва району, органів місцевого самоврядування та депутатів усіх рівнів стало входження багатьох об’єктів Тальнівщини до державних програм, зокрема - очищення русла Гірського Тікича та ремонт доріг. Тому у цьому напрямку потрібно й надалі активно працювати. Найперше - необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію на визначені об’єкти. Залучення коштів із державно-цільових програм є одним із шляхів вирішення багатьох проблем місцевих громад. Це і питна вода, і забезпечення молодих спеціалістів житлом,  розвиток спорту тощо.

Підсумовуючи, голова райдержадміністрації Василь Клименко наголосив, що у даній роботі перші кроки мають зробити органи місцевого самоврядування, знаючи свої нагальні проблеми. Районна влада, у свою чергу, буде сприяти і надавати організаційну, юридично-правову допомогу.

За результатами обговорення Василь Клименко дав ряд доручень та завдань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування