A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Залучення додаткових коштів та інвестицій – один із напрямків розвитку району. Із засідання колегії 19.02.2019

Дата: 20.02.2019 11:45
Кількість переглядів: 512

Фото без опису19 лютого відбулося розширене засідання колегії Тальнівської райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови Володимира Гречки, за участю депутатів районної ради, сільських голів, представників громадськості, ЗМІ.

Перш ніж розпочати роботу колегії, Володимир Васильович відзначив, що цими лютневими днями Україна вшановує своїх Героїв.  18-20 лютого 2014 року відбувся завершальний етап Революції Гідності. 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. Героїв, які віддали життя за демократичне майбутнє нашої держави.

Присутні вшанувати хвилиною мовчання усіх, хто віддав життя за Україну і за наше з вами майбутнє…

Першим до розгляду постало питання про стан виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2018 рік. Інформував начальник управління агропромислового та економічного розвитку Віталій Захарчук, звернувши увагу на пріоритетні напрямки розвитку району, на ресурси, які необхідно задіювати, залучення інвестиційних коштів, участь у грантах тощо.

Підсумував перший заступник голови Володимир Гречка. Він наголосив, що свої помилки потрібно аналізувати і виправляти. Адекватно сприймати критику і працювати над недоліками. Саме тому засідання і робочі наради проводяться за участю громадськості та ЗМІ, щоб враховувати їхню думку, бачення і пропозиції.

Про виконання районного бюджету за 2018  інформувала начальник фінансового управління Наталя Шпичак. Наголосила на критичній ситуації з фінансуванням освітянської галузі. Відзначила, що бюджет 2018 року не виконано, а в 2019 рік район вступив із боргом до двох мільйонів. Рік ми відразу розпочали із взяття кредитів, маючи понад 15 млн.грн. незабезпеченості бюджету-2019.

З цього приводу Володимир Гречка наголосив, що у ситуації, яка склалася, ми мусимо приймати хай і не популярні рішення, але необхідні для життєдіяльності району. Одним із ключових на сьогодні завдань є завершення оптимізації освітньої галузі. Володимир Гречка дав доручення відділу освіти на наступне засідання колегії підготувати конкретні і остаточні проекти рішень не лише по реорганізації закладів, а й надання їм повної автономії.

Про стан збереження, шляхи розвитку та відтворення тваринництва у сільськогосподарських підприємствах району інформував начальник управління агропромислового та економічного розвитку Віталій Захарчук. Звернув увагу, що ситуація із наповненням місцевих бюджетів більш менш стабільна у тих населених пунктах, де збережене і розвивається тваринництво.

Володимир Гречка дав доручення – посилити роботу по розвитку кооперативного руху на селі. Адже необхідно працювати не лише над розвитком тваринництва у господарствах, а й підтримувати приватні домоволодіння, які вирощують худобу. Для цього й необхідно створювати кооперативи.

Також Віталій Захарчук  проінформував про стан  готовності сільськогосподарських підприємств району до весняно – польових робіт 2019 року.  Він відзначив, що район розпочав комплекс весняно-польових робіт підживленням ріпаку та озимини.

На сьогодні маємо 59, 5% посівів озимих культур у доброму стані, 36% - у задовільному, 4,5 – слабкі і зріджені.

Віталій Володимирович звернувся до сільських голів з проханням провести роз'яснювальну роботу серед товаровиробників, особливо одноосібників з приводу дотримання законодавства щодо посіву та обробітку ґрунту.

Було дане доручення першого заступника голови – розробити спеціалістами управління пам'ятку з нормативною базою щодо обробітку землі і рекомендувати її органам місцевого самоврядування для використання в роботі, зокрема, і проведення роз'яснювальної роботи з орендарями.

Про районну цільову програму «Призовна дільниця на 2016 – 2020 роки» інформував заступник військового комісара Сергій Грицай. Він зазначив, що кампанія весняного призову розпочинається із 1 квітня і триватиме до 1 липня. Виклику на призовну дільницю підлягає 657 осіб з району. Незважаючи на постійну роботу з оповіщення, на сьогодні на попередню співбесіду до військомату прибуло лише сімнадцять юнаків.

Як голова призовної комісії Володимир Гречка наголосив, що забезпечення обороноздатності країни має бути найпершим завданням для органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Тому необхідно посилити роз'яснювальну роботу та вживати усі необхідні заходи для належного проведення призовної кампанії у місті і районі.

Про стан виконання делегованих повноважень щодо організації  соціально-економічного розвитку  території  виконкомами Білашківської та Лащівської сільських рад. Любов Чмига і Таміла Дворнікова поділилися власним досвідом та окреслили проблемні питання своїх населених пунктів.

Також на колегії було обговорено питання ремонту доріг, руху рейсового автобусу, функціонування ФАПів у селах, загалом реформ у медичній галузі тощо.

Присутні підтримали пропозицію голови районної ради Валентини Любомської найближчим часом організувати виїзне засідання колегії на базі центральної районної лікарні за участю міського та сільських голів, сільськогосподарських товаровиробників, підприємців, громадськості.

На завершення Володимир Гречка відзначив, що для забезпечення життєдіяльності району потрібно, насамперед, працювати у напрямку залучення додаткових коштів до місцевих бюджетів, пошук інвесторів, участь у грантах, розробка конкурентоспроможних проектів у різних галузях. Також звернув увагу, що про виконання поставлених завдань і доручень бути готовими інформувати на наступне засідання колегії, яке планується орієнтовно на 19 березня.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміінстрації

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування