A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Реформування комунальної преси триває

Дата: 10.01.2018 11:45
Кількість переглядів: 541

Завершився другий з трьох років процесу реформування, визначених Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (далі –  Закон про реформування).

Процес реформування добігає кінця 1 січня 2019 року. На сьогодні в Україні реформовано лише близько 150 друкованих ЗМІ та редакцій з 700-та. На Черкащині станом на 11.01.2018 в Головному територіальному управлінні юстиції у області вже перереєструвалися 8 газет: «Маньківські новини», «Вісник Городищини», «Надросся», «Шполянські вісті», «Правова Черкащина», «Чигиринські вісті», «Жашківщина» та «Трудова слава».

Відповідно до вимог статті 11 Закону про реформування неподання засновником (співзасновниками) друкованого засобу масової інформації центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації (Міністерству юстиції України), у строк до 01.01.2019, заяви про перереєстрацію відповідного друкованого засобу масової інформації є підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації недійсним.

Процедура перетворення державного або комунального підприємства в інший суб’єкт господарювання та процедура перереєстрації друкованого ЗМІ можуть тривати в окремих випадках більше ніж півроку.

З метою правової підтримки учасників реформування на офіційному веб-сайті Державного комітету телебачення і радіомовлення України в рубриці «Реформування друкованих ЗМІ» оприлюднено онлайн-версію посібника «Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ», підготовленого партнерами – медіа юристами в рамках проекту «Свобода медіа в Україні» за сприяння Ради Європи та Європейського Союзу.

Водночас на онлайн-ресурсі «Prometheus» діє курс для учасників процесу реформування – «Від комунальних до незалежних медіа: покрокова інструкція для редакторів», зареєструватись для прослуховування курсу можна за веб-посиланням: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:COE+MEDIA101+2017_T3/about.

З питань здійснення процедури перереєстрації можна звернутися до Головного територіального управління юстиції у області (м.Черкаси, бульвар Шевченка, 185, каб. 261, тел. 54-08-29, Петренко Світлана Петрівна; 54-15-09, Манзенко Лідія Сергіївна).

За інформацією Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування