A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Позашкільна освіта в умовах Нової української школи

Дата: 27.04.2018 11:38
Кількість переглядів: 834

Фото без опису20 квітня 2018 року на базі Майданецької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум керівників гуртків КЗ «Тальнівський районний центр науково-технічної творчості дітей та учнівської молоді Тальнівської районної ради Черкаської області» на тему «Позашкільна освіта в умовах Нової української школи».

У шкільному фойє учасників семінару гостинно зустріли педагоги та діти на чолі з Тамілою Володимирівною Зелінською, директором Майданецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Учасників семінару запросили до сучасно обладнаного шкільного кабінету інформатики, у якому вони і розпочали свою роботу. 
Коваль Л.В., начальник відділу освіти Тальнівської райдержадміністрації, відкрила семінар. У своєму виступі вона коротко зупинилася на проблемах і перспективах розвитку позашкільної освіти в районі та побажала успіху у проведенні  заходу.

Пленарна  частина семінару була присвячена обговоренню  питань: позашкільна освіта в світлі реформ Нової української школи (Островушко О.Д., методист ТРМК); результативність роботи керівників гуртків та вихованців (Задояна А.М., директор КЗ «ЦНТТУМ»); досвід роботи з обдарованими дітьми у Майданецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів (Сокуренко М.В., заступник директора Майданецької ЗОШ І-ІІІ ступенів); інноваційні методи роботи на заняттях гуртків – впровадження STEM – освіти в позашкільну роботу з дітьми (Янкова Т.М., керівник гуртків КЗ «ЦНТТУМ").

Крім цього, Таміла Янкова разом зі своєю вихованкою Валентиною Кравець поділилися досвідом роботи в  МАН. Робота Валентини зайняла ІІІ місце в обласному етапі конкурсу-захисту робіт МАН.

Програмою семінару були передбачені 5 майстер-класів, які відбувалися одночасно, а саме:

  • виготовлення народної ляльки-мотанки (Собкович О.Д., народна майстриня);
  • професійне зростання педагога (Янкова Т.М., керівник гуртків КЗ «ЦНТТУМ»);
  • виготовлення 3D- листівки (Кульбіда Н.П., керівник гуртків КЗ «ЦНТТУМ»);
  • волейбол (Блакитний В.В., керівник гуртків КЗ «ЦНТТУМ»);
  • художня обробка деревини (Руденко Р.О., керівник гуртків КЗ «ЦНТТУМ»).

Учасники семінару мали можливість обрати цікавий для себе майстер-клас.

На завершення семінару усіх присутніх приємно вразила концертна програма за участю вихованців гуртків Майданецької, Білашківської та Мошурівської шкіл. Після кожного художнього номеру дітей щедро обдаровували оплесками.

У  рамках семінару для дітей Білашківської та Мошурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів була організована пізнавально – розважальна програма. Діти відвідали ярмарку домашньої випічки, шкільний народознавчий музей, взяли участь у флешмобі «Разом і до кінця» (провела Русин Катерина, учениця 11 класу) та майстер-клас «Ознайомлення із засобами створення мультимедіа» (Сокуренко М.В., керівник гуртка «Сучасні технології програмування»).

Учасники та гості семінару із задоволенням оглянули виставку робіт керівників гуртків та їх вихованців, здійснили екскурсію по школі.

Кожен керівник гуртка отримав сертифікат про участь у семінарі та масу приємних вражень і емоцій, здобув новий досвід. Керівники гуртків запропонували проводити такі семінари-практикуми частіше, оскільки вони мотивують педагогів до активної професійної діяльності в умовах змін, дають можливість дізнатися новинки в освітній галузі, перейняти досвід колег і  поспілкуватися.

Відділ освіти райдержадміністрації, Тальнівський районний методичний кабінет виносять подяку усім організаторам і учасникам семінару-практикуму "Позашкільна освіта в умовах Нової української школи" за високий рівень підготовки заходу, активну участь у ньому, вдячні нашим вихованцям за гарний настрій, позитивні емоції, отримані під час їхніх виступів.

 Особлива вдячність адміністрації та колективу Майданецької школи за чітку організацію роботи і гостинність.  

Бажаємо натхнення, креативності та оптимізму у роботі з дітьми у нелегкий час змін. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування