A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Реалізація реформи сільської медицини

Дата: 11.07.2018 11:36
Кількість переглядів: 476

Будівництво сучасної медичної амбулаторії у Тальянках. Саме таке питання сьогодні, 11 липня розглядалося на робочій нараді, яку провів голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко за участю заступника Тетяни Півторак, Тальянківського сільського голови Івана Шилкіна, начальника фінансового управління Наталії Шпичак, головного лікаря Тальнівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Ганни Данилюк,  начальника відділу Держгеокадастру у Тальнівському районі Геннадія Сикалова.

У рамках реформи сільської медицини для створення спроможних мереж первинної медичної допомоги у сільській місцевості Мінрегіон розробив типові проекти сучасних медичних амбулаторій, генеральні плани цих амбулаторій, а також посібник з  рекомендаціями та вимогами до обладнання, внутрішнього оздоблення, санітарно-гігієнічні вимоги тощо. Також відпрацьовано алгоритм поетапності реалізації проекту та детальний план будівництва.

Перший крок для реалізації даного проекту у нашому районі уже зроблено. Як повідомив сільський голова Іван Шилкін, сесією Тальянківської сільської ради прийнято рішення про виділення земельної ділянки під будівництво, якій надалі потрібно присвоїти кадастровий номер.

На нараді було обговорено усі етапи втілення проекту у життя. Зокрема – розробки та виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво.

Василь Клименко відзначив, що будівництво нової амбулаторії є більш економічно вигідним, ніж ремонт старих і непридатних приміщень.

- Амбулаторія буде з сучасним плануванням, енергозберігаючими технологіями, з базовим набором обладнання, медичним автомобілем. Такий медичний заклад обслуговуватиме не тільки Тальянківську, а й сусідні сільські громади, - наголосив Василь Петрович. - Тому дуже важливо на сьогодні всім приєднатися до реалізації цього проекту, особливо на ранніх стадіях. Щодо фінансування самого будівництва, то воно здійснюватиметься відповідно до Постанови Кабміну  про порядок та умови надання субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування