A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щотижнева координаційна нарада 3.04.2018

Дата: 04.04.2018 11:25
Кількість переглядів: 564

Фото без описуТретього березня голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко провів щотижневу координаційну нараду за участю першого заступника Володимира Гречки, заступника Тетяни Півторак, голови районної ради Валентини Любомської та керівників структурних підрозділів.

Василь Клименко проінформував про участь в обласній колегії, що відбулася минулої п'ятниці, 30 березня. Основний акцент ставився на проведенні роботи щодо наповнення бюджету, легалізації та детінізації всіх виплат. Також наголошувалася увага на участі районів у співфінансуванні придбання дороговартісного медичного обладнання.

Василь Петрович відзначив, що в райдержадміністрації діє міжвідомча комісія з детінізації економіки району, яка постійно проводить відповідну роботу. Зокрема засідання цієї комісії заплановане і на завтра, 4 квітня.

Далі начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль відзначила, що наразі продовжується навчання для вчителів початкової ланки відповідно до нових державних стандартів.

В.о. директора районного Центру зайнятості Наталя Слободяник повідомила, що заклад  на стадії реорганізації, і по завершенні процедури стане філією обласного Центру зайнятості. На даний час на обліку перебуває 777 осіб безробітних. За перший квартал цього року працевлаштовано 339 осіб.

Начальник сектору культури Оксана Щербатюк відзначила, що цієї суботи завершився період звітних концертів виступами Гордашівського та Мошурівського будинків культури. Усі концерти були яскравими і цікавими, збирали багато глядачів. Прикро, але вісім сіл не взяли участі у цих заходах, хоча там працюють заклади культури, є художня самодіяльність. Тож це питання більше до сільких голів, які не захотіли і не зуміли організувати виступи, достойно представити свої села.

Начальник відділу у Тальнівському районі Звенигородської ОДПІ Олександр Маринченко проінформував, що зараз він відвідує конференції сільських громад, де зареєстровано багато одноосібників, які не бажають у повній мірі декларувати свої доходи, і відповідно сплачувати податки. Для прикладу  навів:

- У Легедзиному таких 158 осіб – це резерв надходження до бюджету у межах 250-300 тисяч грн., у Колодистому – 246 одноосібників, це вже  - 700-800 тисяч грн.

Можна тільки уявити, наскільки від такого недоотримання страждає соціальна сфера села. Порівняємо: базове господарство, яке обробляє понад 800 га землі сплачує загалом 750 тисяч. І двісті сорок шість одноосібників із Колодистого у сумі мають приблизно таку ж площу земель. При цьому за минулий рік вони сплатили – всього на всього 22 тисячі…

Олександр Маринченко наголосив, що він ініціював четвертого квітня провести зустріч у Колодистенській сільській раді, де буде піднімати це питання.

Перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка повідомив, що за сприяння Тальнівської районної ради, райдержадміністрації та керівника ГО "Зелений світ" Анатолія Ковальова 5 квітня о 10-00 у районному Будинку культури відбудеться розширена нарада-конференція «Організація в Тальнівському районі роботи по збереженню навколишнього середовища та покращення естетичного стану населених пунктів».

На завершення наради Василь Клименко дав керівникам структурних підрозділів ряд доручень та завдань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування