A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відбулося засідання колегії

Дата: 19.09.2018 11:16
Кількість переглядів: 545

Фото без опису18 вересня голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко провів розширене засідання колегії за участю голови районної ради Валентини Любомської, заступників Володимира Гречки і Тетяни Півторак, керівників структурних підрозділів, міського та сільських голів, представників громадських організацій.

Про підсумки організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2018 році проінформувала заступник начальника управління соціального захисту населення Вікторія Захарчук. Вона відзанчила, що у  2018 році з районного бюджету виділено 61000,00 грн. із них:

- 20000,00 грн. на оздоровлення 10 дітей-сиріт смт. Затока, Одеської області;

- 41000,00 грн. на діяльність відпочинкових закладів району.

Позабюджетні кошти 259776,00 грн., це кошти сільських рад та сільськогосподарських підприємств), які використані на харчування в пришкільних таборах; та батьківські кошти на транспортні витрати та придбання путівок або доплату до бюджетних путівок.

Управлінням сформовано базу даних дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, відповідно до переліку категорій, визначених у Законі України. Оздоровленням та відпочинком  було охоплено 97,4 % від загальної кількості дітей району.

Про хід виконання Програми розвитку дорожньої  інфраструктури і фінансування робіт інформував головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Євгеній Піддубний. Він відзначив, що станом на сьогодні у районі виконано ремонтних робіт на дорогах загального користування на суму понад 1 млн.грн. за кошти місцевих бюджетів.

Перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка наголосив, що вже зараз органам місцевого самоврядування потрібно думати і дбати про заготівлю посипкового матеріалу на зимовий період. На разі вивчається питання підписання договору з Облавтодром на постачання матеріалу, втім найперше потрібно розраховувати на власні сили і можливості.

Підсумовуючи це питання, голова райдержадміністрації Василь Клименко звернувся до сільських голів з проханням також ретельніше забезпечити виконання завдань щодо утримання обочин. Налагодити більш тісну співпрацю з цього приводу із сільгоспвиробниками.

Про стан співпраці Тальнівського райвійськкомату із органами місцевого самоврядування у 2018 році інформував заступник військового комісара Сергій Грицай. Закликав керівників органів місцевого самоврядування активніше долучатися до проведення осінньої призовної кампанії, а також проводити роз'яснювальну роботу щодо контрактної служби. Головний спеціаліст  з запобігання і протидії корупції та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Андрій Цибулько порекомендував сільським головам і у 2019 році продовжити дію програми у пункті виділення одноразової матеріальної допомоги у сумі 10 тисяч грн. місцевим жителям, які йдуть на контрактну службу.

Об'ємним і не менш складним постало питання підготовки до опалювального сезону закладів соціальної сфери  та освіти. Інформувала заступник Тетяна Півторак. Поряд із виконаними поточними ремонтами та іншими підготовчими  роботами щодо енергоефективності, залишаються проблеми із завезенням дров в окремі навчальні заклади, встановлення модемних зв'язків на системи опалення деяких шкіл та інших закладів соцсфери.

Особливо складна ситуація із школами району. Тому при вирішенні будь-яких питань  постає проблема оптимізації, і щораз гостріше.

Тому Василь Клименко повідомив, що на наступний вівторок ініціює спільну нараду за участю сільських голів та керівників навчальних закладів та первинних профспілкових комітетів району. Де буде  проведено ґрунтовний аналіз ситуації і, з урахуванням конструктивних пропозицій, прийняте єдино правильне рішення. Яке, як наголосив Василь Петрович, не лише вирішить проблему, а й зменшить соціальну напругу. Тож попрацювати доведеться всім, знайти компроміс, прийнявши, можливо, і не надто популярні рішення. Але все це має на меті - забезпечити функціонування галузі та надання якісних освітніх послуг у районі.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування