A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Засідання штабу

Дата: 06.04.2018 10:52
Кількість переглядів: 552

       

         6 квітня під керівництвом голови райдержадміністрації Василя Клименка, відбулося засідання координаційного штабу з питань пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які прибули з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО на території Тальнівського  району при Тальнівській райдержадміністрації, утвореного 14 лютого 2017 року з метою забезпечення прав та свобод громадян, які прибули з тимчасово окупованої території Кримського півострова та районів проведення АТО.

            У засідання взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації – члени  Штабу.

          Одним із загальних питань, які розглядалися на засіданні: Про стан забезпечення прав та свобод громадян, які прибули з тимчасово окупованої території Кримського півострова та районів проведення АТО  на території Тальнівського району.

    Присутніх поінформувала Тетяна Маринченко начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації. Вона зазначила з початком військової агресії на Сході України та тимчасової окупації АР Крим в район на тимчасове проживання прибуло 297 осіб. На сьогодні на обліку в управлінні перебувають 173 особи. У зв’язку з відсутністю житла внутрішньо переміщені особи проживають переважно у родичів, знайомих та в помешканнях, які винаймають у місті- 67 осіб, у селах району-111. Соціальні виплати зазначеній категорії громадян призначаються на підставі особистого звернення відповідно до Порядку призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 р. № 365. Після розгляду на 37 засіданнях комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам 287 громадянам прийнято рішення призначити соціальні виплати, а 17 - відмовлено в зв’язку з відсутністю за фактичним місцем проживання. Щомісячну адресну допомогу  внутрішньо переміщеним особам  для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг  отримують 50 сімей, державні соціальні допомоги  -11, 5 домогосподарств користуються субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. 2 особи, які потерпіли від аварії на ЧАЕС отримують щомісячну компенсацію на продукти харчування та щорічну допомогу на оздоровлення. У Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги перебувають 7 внутрішньо переміщених осіб, із них 4 особи користуються пільгою на житлово – комунальні послуги. 4 особам виплачується одноразова допомога до 9 Травня ( в т.ч. одному  інваліду війни, двом учасникам бойових дій та одній вдові).           За рахунок коштів міської та сільських рад вищезазначеним особам  надано матеріальної допомоги на загальну суму 89,5 тис.грн.13 сім’ям, що віднесені до вразливої категорії громадян була виділена одноразова фінансова допомога за рахунок коштів Управління верховного комісара ООН у справах біженців  на загальну суму 74,2 тис. грн. Контроль за проведенням соціальних виплат здійснюється шляхом відвідування   не рідше ніж один раз на шість місяців фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб, про що складається акт обстеження  матеріально-побутових умов сім’ї за формою, встановленою Мінсоцполітики.

            Доповнили Тетяну Іванівну, директор Тальнівського районного центру  зайнятості населення Наталія Слободян, в.о.головного лікаря Тальнівської ЦРЛ Валентина Калініченко, начальник Управління Пенсійного фонду України в Тальнівському районі Наталія Толдонова та начальник районного Центру соціальної служби сім'ї, дітей та молоді Руслана Івченко.

       З вищезгаданими внутрішньо-переміщеними особами постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо їх прав та обов’язків згідно чинного законодавства, надається гуманітарна, психологічна та  матеріальна допомога.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування