A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 28.11.2018 10:42
Кількість переглядів: 420

27 листопада під головуванням Василя Клименка та за участі голови районної ради Валентини Любомської відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації. У роботі Колегії взяли участь, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, члени Колегії, сільські голови та запрошені.

Перед початком розгляду питань керівники району вручили Почесні Грамоти Черкаської обласної ради Тальнівської райдержадміністрації і районної ради, заступнику начальника фінансового управління райдержадміністрації Тетяні Балці, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди ювілею.

Керівники структурних підрозділів райдержадміністрації поінформували присутніх щодо таких питань:

1. Про стан призначення житлових субсидій та використання коштів по районній Програмі «Турбота на 2015-2020 роки».

2. Про надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, що уклали контракт із ЗСУ у 2018 році поінформував Володимир Гречка. За результати розгляду даного питання було надано доручення керівникам органів місцевого самоврядування Тальнівського району вжити невідкладних заходів щодо виплати одноразової грошової  допомоги громадянам, що підписали контракт із ЗСУ у 2018 році, відповідно до районної програми Проведення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи у Тальнівському районі на 2018-2020 роки; міському голові, сільським головам району передбачити у кошторисах відповідних місцевих рад кошти на 2019 рік, спрямовані на виплату цієї грошової допомоги.

3. Про підготовку до зимового періоду та стан експлуатаційного утримання автомобільних доріг на території району.

4. Про хід підготовки матеріалів для подання на розгляд комісії ДФРР інших фондів та джерел незаборонених законодавством, щодо залучення коштів для вирішення соціально-важливих питань на 2019 рік.

Особливу увагу присутні надали питанню про стан здійснення органами місцевого самоврядування району делегованих повноважень органів виконавчої влади у сфері забезпечення та захисту прав дітей відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». За результати розгляду даного питання було надано доручення виконавчим комітетам міської та сільських рад при безпосередній загрозі для життя або здоров’я дитини, вчинення над нею насильства, негайно розглядати питання на засіданні виконкому та приймати рішення про негайне відібрання дитини (дітей) від батьків.

Оперативно готувати документи для підняття клопотань перед відповідними правоохоронними та судовим органами щодо притягнення батьків, які злісно ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків з виховання, навчання дітей, їх догляду та на позбавлення таких громадян батьківських прав.

Забезпечити вчасне інформування служби у справах дітей райдержадміністрації про посиротілих,  бездоглядних та безпритульних дітей, сім’ї, де неналежним чином батьки виконують свої обов’язки по вихованню, навчанню та утриманню дітей.

В роботі з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, чітко керуватися чинним законодавством України, вчасно проводити громадський огляд цих сімей, забов’язати батьків двічі на рік проходити медичне обстеження дітей.                                                           



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування