A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Через віддаленість послуг нотаріусів, жителі сіл іноді роками не оформляють спадщину

Дата: 26.10.2018 10:36
Кількість переглядів: 472

Фото без описуЗвичайне оформлення спадщини чи договору дарування іноді стає серйозною проблемою для жителів сіл Черкащини, адже для цього потрібно їхати в районний чи обласний центр, вистоювати черги, а вартість такого оформлення іноді перевищує вартість самого майна.

Щоб вирішити проблему, Міністерво юстиції розробило законопроект № 9140, що передбачає створення інституту Уповноважених Мінюсту – працівників юстиції, які б надавали найнеобхідніші людям послуги на місцях.

– Люди іноді роками не оформляють спадщину і повертаються до цього питання вже коли з’являється покупець на хату. У нас у Смілі взагалі немає державного нотаріуса, приїздить іноді з Черкас, тому черги завжди дуже великі. Наступного року в нашій ОТГ має запрацювати ЦНАП. У ньому такий уповноважений зміг би надавати нотаріальні послуги, – розповідає Ігор Волошин, заступник сільського голови Ротмістрівської ОТГ, до якої входять 4 сільських ради.

На Черкащині державних нотаріусів немає у 4 районах (Христинівському, Монастирищенському, Драбівському та Смілянському), загалом по Україні – у 122 районах. Проте люди хочуть потрапити на прийом саме в державні нотаріальні контори, оскільки їхні послуги дешевші, а особи, які мають пільги, звільняються від сплати частини платежів та платних послуг.

– Уповноважених Мін’юсту планують призначати з числа наших співробітників, які мають відповідний досвід роботи і пройдуть стажування. У віддалених селах та містечках, де немає нотаріусів, вони б могли надавати найбільш затребувані нотаріальні послуги за тією ж вартістю, що і державні нотаріальні контори, – зазначив Олександр Свіренюк.

На цьому тижні працівники черкаської юстиції проводять опитування та анкетування жителів сіл у різних районах області щодо доступу до нотаріальних послуг та їхньої якості. Електронну форму анкети можна заповнити за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdF4zBn947gSvHNda6J8etW3eQ6pWCpDwZl8I6dd8yZnUmdoA/viewform?fbclid=IwAR2Nkmf8ENvts4pUFOQ-5jKybHWa_IKkHUuztMk4Px8j2Wia1JEAcdDVHVU

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування