A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Формування перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки

Дата: 03.12.2018 10:27
Кількість переглядів: 517

Фото без описуГолова райдержадміністрації Василь Клименко взяв участь у засіданні обласної Ради регіонального розвитку, яке проводив голова обласної державної адміністрації Олександр Вельбівець 30 листопада в м. Черкаси.

Тема засідання – формування перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки.

На засіданні також були присутні голова районної ради Валентина Любомська, депутат обласної ради Володимир Копійченко, начальник відділу економіки та інвестицій управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Світлана Ковалишина, Лоташівський сільський голова Сергій Поліщук.

- Сьогоднішнє зібрання по суті є наміром відпрацювати дорожню карту, яка дасть можливість сформувати чіткі позиції у частині розвитку територій Черкаської області, – наголосив голова Черкаської облдержадміністарції Олександр Вельбівець. – Ми маємо уже кілька таких стратегічних документів. Серед основних – Стратегія розвитку Черкащини-2020. Втім життя не стоїть на місці. Враховуючи нові державні програми, які запроваджуємо на місцях, виклики сьогодення, маємо оновити напрямки розвитку наших територій. Перспективний план розвитку територій, роботу над яким розпочинаємо, це актуалізація Стратегії розвитку області на 2020 роки з урахуванням змін та викликів, які ставить перед нами життя. Разом з районами та ОТГ зобов’язані рухатися в одному напрямку, оскільки розвиток територій області – наше першочергове і спільне завдання.

Олександр Вельбівець зауважив, що реформа децентралізації влади – одна із найуспішніших реформ, ініційованих Президентом України та Урядом. Вона наближує владу до простих громадян, що допомагає швидко та ефективно вирішувати місцеві проблеми. Зважаючи на це, до складу обласної Ради регіонального розвитку ввели більше представників місцевого самоврядування, зокрема голів об’єднаних громад. Це, на думку голови облдержадміністрації, дозволить вибудувати швидкий зворотній діалог з питань регіонального розвитку області.

Чіткі стратегічні завдання, які обговорені в громадах, дають можливість направляти фінансові ресурси на важливі для людей питання та ефективно їх використовувати, концентруючи на пріоритетних для регіонального розвитку напрямах. Серед основних: охорона здоров’я, освіта, регіональний розвиток, екологія, цивільний захист, дорожнє господарство, економіка, ЖКГ та інші. Їх реалізація, наголосив Олександр Іванович, забезпечить реальні кроки щодо створення громадянського суспільства в Україні навіть у непростих умовах.

– Хотів би, щоб на місцях відповідально поставилися до тих завдань, які озвучили на засіданні Ради регіонального розвитку та якісно пропрацювали їх в районах, містах та ОТГ, – зазначив Олександр Вельбівець. – Узагальнені пропозиції мають бути подані до облдержадміністрації у визначений термін і представлені громадськості як своєрідна дорожня карта розвитку області на 2019-2021 роки. Але наголошу, розробка цього плану має бути не просто документом з додатками. Це мають бути реальні пропозиції, спрямовані на розвиток області.

Підсумовуючи, очільник області дав доручення створити в районах та ОТГ Черкащини районні Ради регіонального розвитку та напрацювати свої пропозиції до Перспективного плану розвитку територій.

За матеріалами сайту виконавчого комітету районної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування