A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Про заходи протидії пожежам в районі, у зв’язку зі складними погодними умовами

Дата: 22.06.2018 10:15
Кількість переглядів: 505

На сьогоднішній день питання запобіганню виникнення пожеж та підготовки до їх ліквідації в разі їх виникнення, в зв’язку з погодними умовами (аномально висока температура повітря), що склалися є надзвичайно важливим і потребує постійної уваги та посиленого контролю за виконанням заходів з попередження.

З цією метою, питання пожежної безпеки неодноразово розглянуто на засіданнях Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації (протоколи від 23.03.2018 № 10, від 27.04.2018 № 15).

В ході засідання проведено детальний аналіз ситуації по даному питанню, визначено першочергові напрямки роботи та прийнято відповідне рішення з визначенням виконавців та термінів виконання.

Проведений аналіз вказує, що в цілому район підготовлений до дій в умовах що склалися. Разом з цим ситуація що складається потребує активізації дій в даному напрямку та посилення відповідальності всіх відповідальних осіб як органів виконавчої влади, так і органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та населення.

З метою забезпечення протидії виникненню пожеж в райдержадміністрації створено оперативний штаб з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою  та забезпечення його роботи.

Силами Потаського лісництва з залученням громадськості проводиться цілодобове чергування з залученням спецтехніки (водовозки, трактора з плугом та бороною). Перекрито позапланові в’їзди до лісових масивів, встановлено інформаційні щити, пано, тощо.

Відповідними службами проводяться спільні рейдові перевірки лісових масивів, прилеглих до них територій та місць відпочинку населення в прибережних зонах, в тому числі територій населених пунктів про що складаються відповідні акти.

Виконкомам сільських рад в населених пунктах району організувати  роз’яснювальну роботу із залученням депутатів, голів вуличних комітетів. керівників підприємств. установ і організацій щодо дотримання правил пожежної безпеки та підвищення відповідальності за їх порушення. Виготовити відповідні листівки та вивіски.  В тому числі про заборону перебування в лісових масивах, розведення вогнищ в лісосмугах та  паління  в населених пунктах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування